Відгук Opel Mokka 2021 1.2 turbo бензин механічна

Виталий Бердинских
Виталий Бердинских

Украина
Харьков

24.07.2022
Opel Mokka
Opel Mokka

Рік, пробіг: 2021, 6.680 км
КПП, привід: мех., передній
Двигун: 1.2 turbo бензин
Компл.: Elegance
Кузов: позашляховик, 5 дв.

Надійність Комфорт Ходова Зовнішність Загальна оцінка4
Витрата пального по місту: 6.0 л/100км, по трасі: 7.0 л/100км, середній: 6.3 л/100км

Побачив що в інших видгуках люди скаржаться на кофморт. Мій досвід такий.

Купив в останні дні 2021 року. Спочатку після купівлі їздив дуже повільно: машина більша за попередню, посадка вища і було трохи некомфортно "наче в автобусі". Плюс сама машина мене якось так мотивую не рисачити як я робив раніше. Але все одно майже всю зиму розхід був приблизно 9 літрів в місті (за місто майже не виїзджав). Тут важливо те що автоматичне вимикання двигуна починає працювати лише тоді коли температура повітря вище 1-2 градусів, тож зимой він не працював. Окремо зазначу що напочатку двигун був якийсь ватний і не давав мені можливості різко прискорюватись навіть якщо я вимикав режим пенсіонера.

На початку весни довелось виїхати з міста одномоментно накрутивши 1000 кілометрів не в дуже економному режимі. Але тут вже стало тепліше, тобто запрацювало вимикання двигуна на світлофорах. І можливо через цю поїздку у двигуні щось там притерлось на додачу. Розхід знизився до 7 літрів, потім плавно сповз до 6 з копійками. Найкращій результат 5, 6 літрів у смішаному режимі по невеликому місту де немає не то що київських, навіть харківських пробок.

Одночасно з цим я мабуть призвичаївся, чи навпаки двигун став працювати краще: тепер від дуже "резвий" хоча я б не сказав що це якось помітно вплинуло на розход в негативному плані. Коли обирав машину то були побоювання що 101 кобили не вистачить, в поляків продавали с 130 з механікою. Але тепер відчуваю що двигуна мені цілком вистачає і більшу потужність мені просто ніде буде витрачати: ні зараз в невеликому місті, ні потім в Харкові коли проженемо орків.

Плюси автомобіля:
Комфорт (з оглядкою на те що салон невеликий).
Підвіска яка також забеспечує цей комфорт.
Доволі гарний двигун після того як проїхав десь 1500-2000 км.
Знов про комфорт: кондиціонер дуже швидко охолоджує машину навіть в спеку 34 градуси.

Мінуси автомобіля:
Хоч і не потрібний великий багажник, але цей все ж якийсь не трохи замалий.
Іноді шалить електроніка:
- може не ввімкнутись екран мультімедії;
- може набридати повідомлення "Тримайте руки на кермі" хоч кермо і не відпускав;
- декілька разів було помилкове повідомлення про пошкодження гальмівної системи, нащастя ні блокування авто, ні реальних проблем з гальмами не було.

Порада покупцеві: Як на мене то це автомобіль для міської сім'ї (чи одинока/одиначки) з великими дітьми. Бо малечю яку треба саджати в крісла - буде важно всадити - пройом дверей навіть посадку дорослого робить не дуже зручною. За рахунок розмірів на ньому легше втиснутись день припаркуватись, він (після обкатки) має непоганий пробіг. Кліренс дозволяє виїхати з міста на якийсь легкий пікнік коли ви не тягнете з собою палатки та купу речей. Чи спокійно доїхати до дачі. Але дачи яка лише для відпочитку, бо малий багажник не дозволить вивозити врожай. На трасі машина почуває себе гарно, але знов таки малий багажник наврядчи дозволить далекі поїздки якщо тільки ви не їдете самі або вдвох.

Ні Так
Відгук був корисним?

Обговорити відгук про Opel Mokka 2021

Автор відгуку  

Ось тут веду журнал витрат на автомобіль, нажаль так склалось що не від самої покупки
https://www.fuelly.com/car/opel/mokka/2021/vitaliy_r2/1120296

+2ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

А можно якось відредагувати відгук? Перечитую і ужасаюсь від помилок.

+1-1ВІДПОВІСТИ  
Леон80  

у мене теж 6,3 на 100 км. Таке питання: а штатна сигналізація є? чи треба ставити?

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація

Інші відгуки власників
Opel Mokka

Вовка Існує
Украина, Борисполь
03.08.2021

Мої вітання всім читачам! Перший мій відгук про авто, як і власне перше моє авто із салону. Попередній транспорт - це був Форд фьюжин 10го року. 1.4. Механіка, б/в. Всі знають що це, і з чим його читати відгук

alexey_nn
Украина, Киев
29.08.2021

Пробег 2500 км, "обкатка" пройдена, можно подвести итоги, выбор был сделан осознано без эмоций, исходя из опыта эксплуатации предыдущих машин. Нужен был клиренс не менее 15см (устал все читати відгук

Автобазар InfoCar.ua

Продаж б/у Opel

Opel Zafira 2007 Opel Zafira 5800$ 2007