Відгук KIA Sportage 2018 1.6 turbo дизель механічна

Мар
Мар

Украина
Львов

25.01.2019
KIA Sportage
KIA Sportage

Рік, пробіг: 2018, 100 км
КПП, привід: мех., передній
Двигун: 1.6 turbo дизель
Кузов: позашляховик, 5 дв.

Надійність Комфорт Ходова Зовнішність Загальна оцінка1
Витрата пального по місту: 8.0 л/100км, по трасі: 5.0 л/100км, середній: 7.0 л/100км

Потрібна була більш містка машина. Обирали між рено, кашкай і цією приблудою. Купились на багатшу комплектацію за ці гроші (А дарма).

Машина не доїхала до МРЕВ. Зранку просто не завелась і на евакуаторі була доставлена в салон. Трубка радіатора інтеркуллера була замерзла повністю, інтеркуллер теж весь обледенівший. Диллер каже що це конденсат в інтеркуллері. На питання як він туди потрапив в такій кількості - відповіді нема. Як зробити так щоб це не повторилось знову - відповіді нема. Зате оперативно підсунули папір про визнання клієнтом що це негарантійний випадок і додатковий договір про платний ремонт.

ПЛАТНИЙ РЕМОНТ ОДРАЗУ ПІСЛЯ КУПІВЛІ це просто жесть.

Цей випадок не є унікальним чи одиночним, це така система коли продавець продає неякісний товар і знає про це, але користується тим що диллер спустить на гальмах гарантійні обов*язки перед клієнтом.

Відгук буде доповнюватись. Якщо у Вас є досвід таких ситуацій з постачальником авто - прошу коментувати.

Плюси автомобіля:
Зовнішній вигляд і надія на те що Вам пощастить в лотереї "Дизель 1.6 проти зими".

Мінуси автомобіля:
Авто не їздить в зимову пору року.

Порада покупцеві: Краще візміть щось інше. Це авто для тих в кого є зайві гроші, "запасний автомобіль" і в житті бракує стресу. Для цієї машини потрібно в шкалі "надійність" додати від*ємні значення. Авто яке не доїхало до МРЕВ це новий рекорд. В кого менше?

Ні Так
Відгук був корисним?

Обговорити відгук про KIA Sportage 2018

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
FARENGEIT  

Вас надули у дилера вони зливають антифриз і заливають воду

+2ВІДПОВІСТИ  
shiroguma  

FARENGEIT, ага, и выкачивают воздух из колес!

ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

FARENGEIT, Радіатор інтеркуллера - повітряний там нема антифризу як я розумію.
В рекламаційному акт дилера написано : "в нижній частині "інтеркулера" виявлено наявність криги, яка повністю перекривала нижній отвір подачі повітря від турбіни в впускний колектор..."

ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 2
Ser Gio  

Співчуваю, але тут скорше не машина г*но, а дилер г*но. Раніше по 2.0 дизелях таких проблем не було, рахувалися одні з надійніших двигунів. Хіба вже з 1.6 начудили щось.

+3-1ВІДПОВІСТИ  
Ser Gio  

Ser Gio, хоча певно таки є дійсно якийсь провтик з тим 1.6, в коментах на ютубі прочитав що людина має таку саму проблему. Доповнюйте відгук, цікаво чи буде по цьому якась відзивна кампанія.

+2-1ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Покищо надіслано інформацію на офіційний кіа і на завод в Словакію.

+2ВІДПОВІСТИ  
SERGDO78  

Мармур, Дайте контакт. Теж писав лист на Словакію і іншим.

ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

1,6 новий двигун тому виходить що покупці цієї моделі є тестувальниками провтиків виробника ))) Така собі альфа версія (хоча хатній геймер каже що це вже майже бета версія) машини за повною ринковою ціною.

+2ВІДПОВІСТИ  
Ser Gio  

Мармур, на жаль в епоху, коли працюють маркетологи, а не інженери, так є у багатьох виробників, не тільки у Кіа, німці також цим грішать. Тому тут потрібно дожимати саме дилера, щоб він визнавав і по гарантії ремонтував.

+3-1ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

дилер у відповіді претензії написав що це негарантійний випадок. Він це бачить так або ми щодня їздимо до них на евакуаторі або на платній основі з відмовою від гарантійного випадку встановлюємо утеплювач.
Тобто утеплити той вузол який має охолоджувати!!! Л -логіка.
Далі після того як "середньодобова температура буде +5 С" потрібно зняти цей утеплювач, якщо середньодобова раптом опуститься нижче +5 С потрібно його назад встановити.
Отож, для користування цим автомобілем потрібно мати базову освіту метеоролога.
Ви розумієте який це сюр?!!!

+7ВІДПОВІСТИ  
Василь К  

Мармур, Співчуваю. На жаль про проблеми саме з цим двигуном зустрічав з десяток відгуків і саме ця проблема яку ви описали -+ так розумію то системний там провтик.
Ну і відгуках на драйві та т.п. форумах то так бачу що кіа майже лідер у гарантійних відмовах. Там таке враження що навіть якщо авто просто розсипеться це все рівно буде "негарантійний випадок". Тут по відмовах в кіа гран прі. але зважаючи що народ все рівно масово валить їх купляти то кіа політику міняти не буде. покупців які хочуть багато опцій за недорого багато.
Ну і це підтверджує мою теорію - кожен наступний випуск авто однієї марки на жаль є гіршим за попередній.

+3ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Василь К, дякую за відгук.
настрій звичайно "хороший" після такої інформації. Бачу що це така система роботи в КІА.
А де можна подивити інші відгуки про цей двигун?

+1-1ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 3
Автор відгуку  

Представники КІА в Норвегії підтвердили що в них теж виникли проблеми з настанням холодів. Логічним було б очікувати відзивну компанію від виробника для заміни цього вузла.

+2ВІДПОВІСТИ  
Василь К  

Мармур, о, навряд, в Україні я про відзивні компанії не чув. В кращому випадку будуть міняти по гарантії в кого вкляк. Не у всіх же вкляк, в нас не прийнято відзивати, якщо ще біда не наступила

+1ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Василь К, Завод виробник відписав що вони в процесі вирішення, диллер це підтвердив і зорієнтував в причині цієї поломки і варіантах її усунення. Саме цікаве що це не має нічого спільного з тим "утепленням" яке дилер раніше пропонував як платне рішення з відмовою від гарантії. І яке дилери України встановлювали водіям що звертались на сто. І так, воно не допомагало.

+5ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 1
SERGDO78  

Доброго дня.
Прошу поділитися копіями документів, тому що готую листа на звод.
Маю бажання підключити власників такого авто до написання колективного листа.
Дилер у відповідь на мою заяву "сховав голову в пісок". Не визнають обману і недостовірної інформації, наданої при купівлі.
Чи є в наявності копія відповіді з заводу? Чи є копії рекламаційних листів від дилерів, надіслані на завод, з доказами відправлення?
Пишіть на вайбер нуль шість сім шість сім три шість вісім три п"ять. В групі станм на 6 листопада 2019 5 власників аналогічних авто.

+1ВІДПОВІСТИ  
maxdiv  

SERGDO78, Готовий приєднатись до колективного звернення

ВІДПОВІСТИ  
Ser Gio  

maxdiv, невже і вас торкнулась дана проблема?

ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 2
maxdiv  

Слава Богу, поки все гаразд, але співробітники автосервису підтверджуючи, що така проблема існує, і рішення поки що немає! Тож мені не хочеться десь не завести машину кілометрів за 300 чи 3000 від Києва.... Якщо проблема є то її необхідно вирішувати, і чим більше буде звернень тим більше шансів, що щось вирішать. Хоча я не чув ще про відзивну кампанію в Україні(()

+3-1ВІДПОВІСТИ  
Игорь Ковалёв  

Хочу поблагодарить автора отзыва. Смотрел в строну данного авто. Предупрежден, значит вооружен. Уже есть опыт эксплуатации марки киа, не позитивный конечно же, но с бензиновым двигателем. Думал дизель лучше...
Буду обходить эту марку стороной.
Еще раз спасибо автору и желаю удачи в решении проблемы.

+7-1ВІДПОВІСТИ  
olexanderkozlenko  

Имею такой же автомобиль и не знаю,что делать,как решить эту проблему. Дилер как я понимаю не спешит решать эту ситуацию.

+5-1ВІДПОВІСТИ  
SERGDO78  

olexanderkozlenko, 067 673 68 35 - напишите, наберите. Объединяться пора.

+1ВІДПОВІСТИ  
SERGDO78  

olexanderkozlenko, здравствуйте. Если хотите поучавствовать, дайте обратную связь.067 673 68 35, Сергей, Киев. Столкнуля на 5-й день с отказом движка. Дилер и дистрибьютор "включают мороз" и делают из владельцев козлов отпущения.

+1ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 4
flusspferdchen  

рік тому розглідав цей автомобіль для покупки, виявляється що пощастило відкинути його і зупинитись на іншому

+4ВІДПОВІСТИ  
NiaNaro  

Подскажите, был ли решён вопрос с замерзанием интеркулера? Сейчас рассматриваю это авто для покупки, заранее спасибо

-1ВІДПОВІСТИ  
SERGDO78  

NiaNaro, так как продавец не признает проблемы, то она не решена. Меняли они патрубки, но остановили, потому что не доказана эффективность.
Так и ездим.
Суть вопроса в отношении Фалькон-Авто, как дистрибьютора. Они не хотят портить себе рейтинг продаж, всячески замачливают проблему.Не было морозов просто. Как будет 15 мороза, гарантированно будет очередь из эвакуаторов.

ВІДПОВІСТИ  
seniorglem  

Хто знає , чи є ці проблеми в Sportage 2020 року випуску?

+1ВІДПОВІСТИ  
NiaNaro  

seniorglem, общался с механиком с сервиса по этому поводу, вроде как проблема исправлена

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація

Інші відгуки власників
KIA Sportage

Жека
Украина, Каменец-Подольский
25.09.2018

Владею машиной уже месяц, впечатление только положительное. Автомобиль не первый, есть с чем сравнить, перед Спортом была Витара 2.4 на мкп, Королла 150 1.33 на ручке и другие тачки но все на механике читати відгук

Максим
Украина, Киев
08.01.2019

Експлуатую автомобіль вже майже 2 місяці, хоча ще не проїхав і 2000 км. з першими враженнями можу вже поділитись. До цього їздив на автомобілях ВАЗ-2105, Фольксваген Пассат В4, Хюндай Акцент 2008, Хюн читати відгук

Автобазар InfoCar.ua

Продаж б/у KIA Sportage

KIA Sportage 2021 KIA Sportage 24000$ 2021