Відгук KIA Sportage 2014 1.7 turbo дизель механічна

Iurii
Iurii

Финляндия
Оулу

24.04.2014
KIA Sportage
KIA Sportage

Рік, пробіг: 2014, 525 км
КПП, привід: мех., передній
Двигун: 1.7 turbo дизель
Компл.: Base
Кузов: універсал, 5 дв.

Надійність Комфорт Ходова Зовнішність Загальна оцінка4

Доброго дня всім форумчанам!

Став власником KIA Sportage F/L 2014 08.04.2014. Як заявили мені в салоні, я був перший хто купив таке авто в Україні 2014 року після рестайлінгу. Багато часу було потрачено на вибір авто, але я пройшовши тест-драйв на KIA Sportage F/L 2014 в Європі вирішив (там я проходив тест на авто яке не пставляється в Укрїну 1.7 турбо дізель, але в середині повний фарш і підігрів руля і куча всіх наворотів) остаточно брати 2014 рік так як там і панель приборів мені більше сподобалась і решітка інша, відразу буде виділятись від свого меншого брата, ну, і рік різниці теж є не мало важним. Навіть при розмові з консультантом салону він сказав, що різниця в ціні між 2013 і 2014 становитиме близько 30 тис. грн, але це не збило мене і я замовив KIA Sportage F/L 2014. В той час я знаходився в Європі і спілкувася з ними лише а телефоному режимі. В мене відпустка була з 02.04.2014 і я запитав чи буде це авто в них в 3-4 числах, на що мені сказали, що звісно буде. Але на той момент авто стояли на розмитенні і з дня на день мали поступити в Київ на склад з відки розприділятись по салонах України. Я прилетів в Україну телефоную і мені відповідають "ну ви розумієте який зараз стан в країні, до кінця тижня буде" жду до кінця тижня немає. І лише 8 числа вона прибула.

Приїхав в салон зробив повну оплату (в цей час доустановляли доп. функціїї) оформили всі документи і т.д і т.п. Все кажуть мені, ваше авто на вулиці чекає. Виходжу і бачу не те авто яке я хотів стоїть стара KIA Sportage 2013, відкриваю двері стара панель приборів. Все в мене паніка 305000 на вітер, за ці гроші получив не про те, що мріяв, а те що вних є. Оказується в базовій комплектаціїї змін візуальних крім задніх фонарів ніяких немає. Але при спілкувані з консультантом я його запитував і він мені з впевненістю відповів так і решітка нова і панель приборів друга. Ну да ладно 1 годину нервів і я в авто, їду додому.

Проїхав 40 км загорається на панелі приборів EPS (це електропідсилювач руля) руль став дубовим авто керувати не реально, заглушив авто завів знову все гуд. Ну думає це таке пройде. Проїхав ще пару км і опять ну так я проїхав 300 км не витримали мої нерви поїхав до ОД вони там години 3-4 тестували короче кажуть "заводський брак" ну ми могли б замінити сам електропідсилювач як би авто було 2013 року так як там дана запчастина знімається окремо а в KIA Sportage F/L 2014 вона іде повністю з рульовою рейкою все разом. Але ми перепрошили систему може допоможе, ладно поїхав. Проїхав 50 км опять двадцять пять. Нерви такі, що передати неможу. Нове авто і тут... До ОД мені 100 км думаю чого я маю їхати по перше в любому повороті може відмовити руль і тут хто за що може статись і по друге за дорогу мені ніхто не поверне кошти, думаю нехай самі забирають, звоню на лінію ASSISTANCE (при покупці авто мені сказали, що вони безкоштовно надають послуги евакуатора і т.д там багато всяких фінкцій в них) кажу так і так робіть щось, ну тут правда без проблем, приїхав евакуатор забрав авто до ОД. Ну все ми вже в них 5 годин вечора пятниця, а мені в понеділок вже треба їхати з України. Кажуть мені в ОД ми зараз нічого не можемо ні сказати ні зробити треба чекати, що скаже Київ бо ми "пешки" і від нас нічого не залежить. Ну думаю круто, ніч на дворі, холодно, дощ і добре, що купив машину=) ну все я на автовокзал на автобус і додому, то фігня, що купив авто 4 дні назад=(.

Ще я позвонив на гарячу лінію в Київ і розповів дану ситуацію, моє звернення зареєстрували і сказали що на протязі 3 роб. днів дадуть відповідь. Я наполягав на повній заміні авто, так як дане авто браковане. Телефонують вони і кажуть, запчастин до авто в Україні немає і їх потрібно чекати з Європи, а замінити авто не можуть так як дана поломка не є вагомою підставою для заміни (то фігня що повністю передок замінять рульову рейку в зборі). Потім через пару днів кажуть, що запчастину будуть доставляти із Германії 30 днів, бо поки до таких авто запчастин ніде немає. Я пишу лист на завод виробник в Корею.

На сьгоднішній день. Авто в ОД з 11.04.2014. Відповідь від Корейців не прийшла. Запчастину очікують 16.05.2014.

Будуть новини обовязково допишу, але на даний момент ось такі справи.

Плюси автомобіля:
Да авто супер дійсно. В KIA Sportage F/L 2014 шумоізоляція на 5+. Підвіска мягка, ями просто глотає. І керувати приємно і сам дизайн авто супер. Росход 5.5 середній город + траса ну було і 5.2 але я їздив в основному по городу через те і виріс до 5.5 це при так звані обкатці.

Мінуси автомобіля:
Пока тільки EPS.

Порада покупцеві: Купуйте авто яке ви бачте. Не замовляйте по телефону і не вирішуйте такі питання в телефоному режимі особливо коли авто тільки має зявитись на Укр. ринку.

Через 13 днів Iurii дописав: 30 квітня надіслав лист претензію. Цілий тиждень мозололись передавали один одному, відповіді конкретно не давали футболили від оного до іншого і через тиждень дофутболили до юриста, а він в свою чергу каже (ми хочем лише мирним шляхом все загладити але ніякого відшкодування не буде бо ми за собою винни не відчуваємо). Проконсультувавшись в юриста він сказав, що в судовому порядку можна буде відсудити: Моральна шкода може бути, те, що реально можуть задовольнити, до 100 000 гривень. Компенсація вираховується у відсотковому відношенні до продовжуванності ремонту, з урахування 35 днів на доставку та 2-3 днів на ремонт та вартості авто, приблизно, до 35-40 000 плюс всі витрати за юридичні послуги. А вони в свою чергу дають задню. І запропонували зустріч на 12.05.2014 для вирішення даної ситуації без суда. Кажуть в них є перелік подарунків (якісь додаткові установки) можливо ви собі щось виберете! Отже треба юриста брати і там на місті буде вирішувати! Якщо сума касатиметься 100 000 - 150 000 в судовому порядку, а вони без суду не захотять покрити і 20% від суми напевне підем через суд. Можливло хтось мав справу з судом і автосалоном. Варто лізти? Які поради можете дати!

Через 24 днів Iurii дописав: 16.05.2014 Прийшла запчастина в автосалон, вартість її приблизно 30000 грн., подзвонили сказали що готові до заміни і щоб я підїхав до них щоб все оформити і замінити. 17.05.2014 Я поїхав і був присутній на заміні даної з/ч, заміна тривала приблизно 20 хв. (4 болта і декілька фішок і вуаля) Все авто готове, кажу а де ж мої подарунки і бонуси за час що авто стояло у вас. В подарунок дали чехли в авто усатновили теж там їх. Продовжили ще гарантію на 2 місяці. Ну корочше кажучи ніякого суду я вирішив не розпочинати і просто забрати авто і все. Мені сказав адвокат, що суд можна виграти 100%, але коли це питання інше можжливо і до 5 років затягнутись і при цьому авто буде в них а я на суди буду на тролейбусі їздити. Зараз моя "БлОнДіНоЧкА" шепче=) ось такий кінець історії з моїм авто. Дякую. Всім удачі на дорогах.

Ні Так
Відгук був корисним?

Обговорити відгук про KIA Sportage 2014

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Vladimir-81  

Давите на сервисменов, они только так начинают что-либо делать.

ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Якими методами? Можливо потрібно писати на Київ офіційні листи? Я просто не в курсі це перше авто і тут таке шоу...

ВІДПОВІСТИ  
Slavik0080  

Сочувствую.. дави не дави,ничего не изменится.Разве что приезжать туда каждый день и рвать глотку,что бы их расшевелить.. но стоит ли оно того??Надо ждать зап.часть.Желаю Вам скорейшего восстановления авто!Что бы сделали и это было самой страшной поломкой в будущем! Машинка не плохая и движка супер!

+2ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Дякую. Да я от так і подумав, що доведеться чекати, мене просто зараз там немає от і навіть якби хотів "порвати глотку" то не можу Але нехай не забувають про 45 днів от тоді точно буду рвати тільки вже не глотку а що інше. Надіюсь це перша і остання поломка Да мені теж двигун сподобався і не тупий і росход приємний

ВІДПОВІСТИ  
Slavik0080  

Одно не пойму: почему не запустили к нам 1,7 дизель,пусть на той же ручке,но в норм. комплектации???Уж очень большая разница в опциях между компл. с бензиновыми моторами... а 2,0 бенз откровенно маловато для неё да и расход не радует.

+1ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 1
Компостер  

Это пздц, товарищи!!! Автору железных нервов и выдержки!

+8ВІДПОВІСТИ  
git  

Автору удачи! думаю все исправят! машина просто супер!

+3-2ВІДПОВІСТИ  
mad frost  

Внешне мне машинка очень нравится, но этих денег она явно не стоит... да и 2,0 бензин слабоват для неё... В салоне мне сказали, что если заказывать 2,0 бензин в максималке, то это будет стоить в районе 40 тыс.$. И тут я понял, что этой машины у меня точно не будет.... куплю японца за чуть-чуть больше денег.

+1ВІДПОВІСТИ  
Volodimir 8  

Я в шоке))

ВІДПОВІСТИ  
blade04  

Завод виробник даного авто знаходиться у Словаччині, якщо не помиляюся. У дружини теж Спортедж, але 2,0 бензин. За 3 роки вже 4-й раз щось міняємо за гарантією: ручки дверей (відкликання заводу), парктронік, гранату, підшипник. Це при пробігу 60 тис. км!

+2ВІДПОВІСТИ  
blade04  

А ще луснув тримач ременя безпеки, теж замінили по гарантії.

ВІДПОВІСТИ  
zzzxcv  

Спасибо за отзыв, а то всё посматривали и жалели что отдали предпочтение форд фокус 3-седан (, но немец ).

ВІДПОВІСТИ  
Sergio Banas  

Дорогоцінний досвід набувається тратою часу ,нервів і коштів.Дякую за історію.

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація

Інші відгуки власників
KIA Sportage

Дима
Украина, Киев
21.01.2013

Приветствую всех кто интересуется данным авто! Уже прошло пару дней, как я выехал из салона на новеньком Спортейдже... Впечатления пока только положительные! Начитавшись много отзывов в интернете, боя читати відгук

Іван Грицан
Украина, Киев
04.04.2013

Вчера забрал свой Sportage. Что могу сказать о первых впечатлениях - машина большая! После Ford Focus первого поколения с габаритами беда)). Конечно, по традиции, поездили вчера по бориспольской и по читати відгук

Автобазар InfoCar.ua

Продаж б/у KIA Sportage

KIA Sportage 2017 KIA Sportage 18900$ 2017