Відгук Ford Edge 2016 2.0 turbo бензин автоматична

Сергій
Сергій

Украина
Радывылив

01.03.2023
Ford Edge
Ford Edge

Рік, пробіг: 2016, 130.000 км
КПП, привід: авт., передній
Двигун: 2.0 turbo бензин
Компл.: TITANIUM
Кузов: позашляховик, 5 дв.

Надійність Комфорт Ходова Зовнішність Загальна оцінка5
Витрата пального по місту: 13.0 л/100км, по трасі: 8.0 л/100км, середній: 10.0 л/100км

Машинка в мене вже два роки, і настільки подобається, що важко вибрати наступне авто. В цілому авто надійне, не рахуючи можливі проблеми з Екобустом. В мене була заміна двигуна - пробило прокладку гбц і пошкодило блок. При ціні контрактного двигнуа в 900 долларів, не було сенсу щось вигадувати з ремонтом. Були деякі моменти що не подобались в Американській версії, які замінив на Євро. Це приборка - від Європи значно гарніша, фари - Фулл Лед, кермо зашив в Наппу (шкіра Американського керма не подобається) бампер з протитуманками.

Розбиремо технічні моменти:

Двигун (2.0 Екобуст)

Зібрано міцно і грамотно, без слабких місць і не вдалих рішень крім додаткового пропилу між циліндрами для додаткового охолодження, через який може пробити прокладку і пошкодити блок. Вчасно виявлена проблема - тільки заміна прокладки, "запущений" варіант - пошкоджений блок. В рестайлінговій версії цієї проблеми немає. Двигун достатньо економічний якщо "не наступати". Якщо пересісти на екобуст після дизеля чи атмосферника, відразу відчувається турбояма, і це спільний недолік для двигунів такого типу.

АКПП (6Ф35)

Надійна, але з своїми особливостями. Головний недолік - масло що швидко забруднюється, і це впливає на плавність роботи. На пробізі в 50-60тис вже може були не масло а болото. Але навіть поганий стан масла не вб'є акпп, а просто буде впливати на її роботу, будуть "пинки", особливо між 2 і 3. Для себе прийняв рішення - часткова заміна масла в акпп, при кожній заміні масла в двс. Це трішки здорожчує ТО, але робить експлуатацію акпп, максимально правильною і приємною. Хоча навіть нова АКПП не може похвалитись плавною роботою, затупи будуть, а особливо при активній їзді.

Підвіска

Задня - без проблем. Перед - в цілому надійно, крім шарових, які "приїжають" першими і міняються тільки в зборі з ричагом. Таааак - це дорого, але раз замінив і забув. По комфорту - дуже "збита" і Фордовській "збитості" позаздрять багато авто. По м'якості - середній варіант, не жостка і не надто м'яка. Якщо порівнювати з Фюженом - жосткіша, але мабуть кроссовери не можуть бути дуже м'якими, бо це негативно відобразиться на керованості.

Шумоізоляція - дуже тихо, можливо моя версія Титаніум з подвійним склопакетом, ще покращує ситуацію.

Ціна обслуговування і наявність запчастин до авто з США

Взагалі без проблем, запчастини є всі в наявності в Українских продавців. Ціна контрактних вузлів - я б сказав що дешева. Наприклад двигун - 900$, АКПП - 700$ Кузовні оригінальні - дорого, але є замінники, якість яких іноді не дуже висока.
Якщо потрібні деталі дешево і є можливість почекати - wellcome to Rockauto, де можна замовити напряму з США значно дешевше.

Не подобається:

- Збірка кузовних деталей: Як то кажуть - якщо всі зазори добрі, значить шукай тут пошкодження, бо вже хтось виставив.
- Якість матеріалів салону - порівняно не висока.
- Електроляда - інколи глючить.
- Не висока якість шкіри.
- Преміум музика СОНІ - ніякий не преміум.

Плюси автомобіля:
Дизайн, відносна надійність, ходові характеристики, великий салон.

Мінуси автомобіля:
Якість збірки і матеріалів салону. Можлива проблема з Екобустом (дорестайлінг).

Порада покупцеві: Машинка дуже класна, але бажано Титаніум з V6 3.5, або рестайлінг з 2.0.

Якщо замовляти з США, раджу розглянути Lincoln Nautilus. Це преміум версія Edge, практично з ідентичною технічною частиною. Тобто з Lincoln вы отримуєте рівень комфорту топових авто, по ціні обслуговування Форд. Ціна на аукціонах приблизно однакова що Наутілус що Едж. Але Лінкольни значно м'якіші і ще більш приємніші в їзді. Оздоблення матеріалів салону теж в Лінкольна значно краще.

Якщо ми розгялдаємо Едж - то краще пошукати в Україні, приїхати оцінити декілька варіантів і купити, це меньш ризикованіше ніж замовляти з США, і не вірте продавцям (що займаються пригоном) - якщо замовляти, то в 90% вийде дорожче ніж купити тут, бо вилізе дуже багато не передбачуваних витрат. З Лінкольном інша ситуація - пропозиція дуже мала, а бариги "приліпити" хочуть 5-10тис., тому вигідніше замовити.

Ні Так
Відгук був корисним?

Обговорити відгук про Ford Edge 2016

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація

Інші відгуки власників
Ford Edge

ILikeFligt
Украина, Киев
01.03.2018

Удобная посадка, хорошо управляетс - электрический усилитель руля наполняет приятной тяжестью с ростом скорости, уверенно разгоняется, много места - влезает моя семья с 3 детьми и люлькой коляски на з читати відгук

Константин
Украина, Киев
29.10.2021

Всем привет! Мне 33. Купил весной 21-го американца 17-го года. До этого 10 лет проездил на новом citroen berlingo 1.6 d. и полтора месяца, пока ждал свою, на батином кашкае 20-го года 1.2 вариатор. читати відгук

Автобазар InfoCar.ua

Продаж б/у Ford Edge

Ford Edge 2015 Ford Edge 18900$ 2015