Відгук Toyota Highlander 2021 2.5 електро/бензин автоматична

Роман
Роман

Украина
Киев

22.05.2021
Toyota Highlander
Toyota Highlander

Рік, пробіг: 2021, 1.200 км
КПП, привід: авт., повний
Двигун: 2.5 електро/бензин
Кузов: позашляховик, 5 дв.

Надійність Комфорт Ходова Зовнішність Загальна оцінка5
Витрата пального по місту: 7.5 л/100км, по трасі: 7.5 л/100км, середній: 7.5 л/100км

Основні критерії вибору авто були: комфорт, великий багажник та задній ряд сидінь, дизель або гібрид, надійність, динаміка. Основними претендентами були: Санта фе, Туарег, Діскавері, XC90. Хайлендера гібрида на той час ще не було в Україні. І тут випадково побачив її на тест драйві. Вирішив потестити. Сніг, пробки, а розхід показав 5.6л. Мене це дуже вразило. Як і комфорт їзди та динаміка. Чекав місяць і забрав машину з салону.

Комфорт: хоч і на 20-х дисках підвіска дуже м'яка та тиха. По дорозі пливе наче корабель. При цьому чіткий руль та надто не кренится в поворотах. Шумка відмінна, лобове та бокові дзеркала акустичні.

Розміри: спочатку думав що з авто під 5 метрів довжиною буде проблематично. Але привик в перший день і ніяких проблем не було. Паркується де завгодно, парктроніки по кругу допомагають як і задня камера. Авто використовую по повній програмі, а не тільки возити свою п'яту точку. Гігантський багажник мені по роботі дуже допомагає. Задній ряд сидінь можна зсунути вперед і багажник стає по розмірам як мінімум вантажного Кадді чи Берлінго :) Дошку 3м також перевозив з закритими дверима та вікнами. Водійська зона дуже широка, спочатку було навіть не комфортно так як лівий локоть не дістає до підлокітника тримаючи кермо. Хоча не вважаю себе худим. Кладу локоть вище на вікно, вже привик.

Двигун та динаміка: бензиновий 2.5л в звязці з електродвигунами видає прекрасну динаміку на всьому діапазоні від 0 до 180. Швидкість набирає дуже рівномірно - як тролейбус. Ніяких смикань. Набір швидккості не відчувається, як наприклад на механіці чи автоматі з передачами. Тут просто жмеш газ, дивишся, а на спідометрі вже 140. І це не відчувається. До звуку двигуна з планетарною коробкою звик швидко. З передачами звичайно звук більш звичний, але 2.5л як на диво видає дуже непоганий рик. З місця стартує так наче вага авто менше тони. Дуже легко, немов пір'їнка.

Розхід палива: зараз середній 7.8л за останній повний бак. По чеку вийшло 8.5л. Можливо спочатку обнуляв, точно не пам'ятаю. Ще буду порівнювати. Середня швидкість при цьому всього 19км/год. Це суцільні пробки, світлофори. БК (борт комп) показував різні результати за поїздки - як 12л так і 3.6л. При тому 3.6л я проїхав 5.5км. Був вражений. І це авто 2 тони вагою! По Києву з пробками до 6л, перевірено. По шосе при 90км/год-6.4л; 110-7.2л; 130-9.5л. Швидка їзда по трасі маршрут 100км середній розхід 8.2л. На Кіа Спортейдж 1.6 дизель механіка було 7л при аналогічних умовах. Якщо їхати до 110 - в середньому біля 7л.

Плюси автомобіля:
Читай вище.

Мінуси автомобіля:
- покази бортового комп'ютера зроблено не дуже зрозуміло. Зробіть простіше - середня швидкість, середній розхід, кілометраж. TRIP A, TRIP B. Все! Клієнт задоволений :)

- бак на 65л по тех характеристиках. Але максимум що заливав 51л + біля 4л залишалося в баку. Тобто 55л. Чи це бак на 55л, чи залишається ще 10л прозапас, я поки не знаю. Але в Кіа Спортейдж було навпаки - по тех х-ках 54л, а заливав під верх - 64л

Порада покупцеві: Універсальне авто для практичних людей - сім'я, робота, бізнес, відпочинок. Загалом потягнула під 60тис. Так, ніби дорого. Але з такими габаритами та комфортом конкурентів не багато. Переплачувати за преміум сегмент я не став, і добре зробив. Авто рекомендую на 100%!

Ні Так
Відгук був корисним?

Обговорити відгук про Toyota Highlander 2021

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
NIK 1986  

Згоден з Романом. Після Камрі 2019 р.в. 2,5 бензин просто супер. Побоювався за динаміку. Проте, був ДУЖЕ приємно здивований)))
А чорний колір взагалі відмінно)))
Єдиний мінус-підвіска не дуже, як на мене. Можливо диски R20 беруть своє. З салону колеса накачані йшли 2,5. Скинув до 2,4 стало трішки м'якше. Спробую на 2,3. Бо на рівній дорозі питань взагалі немає, а на "нашій рідній" відчуваються всі нерівності.
А взагалі-СУПЕР))))

+2ВІДПОВІСТИ  
Slavik0080  

Аппарат не плохой ,но вой при активном разгоне -это что-то не вероятное.

+3-4ВІДПОВІСТИ  
NIK 1986  

Slavik0080, не згоден з Вами))) Звук навіть напоминає розгін у Крузака. Тільки не на 95 000$, а на 65 000$

+2-1ВІДПОВІСТИ  
Slavik0080  

NIK 1986, у крузака??а у него что,разгон есть ?))

+5-4ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 2
Azazello  

Тойота знает толк в гибритах, аппарат достойный.
Сейчас подтянутся тойотофобы с ведром какул, расскажут что нужно было брать и какой вариант вам подойдет лучше

+2-1ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Azazello, Я до речі був тойотофобом, як і корейофобом. Але останні дві машини корейська і японська

+1-1ВІДПОВІСТИ  
Волдемар  

Хочу помилитися, але відгук дуже вже схожий на "заказуху".

По-перше, автор ще півроку тому писав відгуки про свій Спортейдж 2018 року з каско.

По-друге, дуже вже впадає в око невідповідність ціни цієї Тойоти на того, як автор її використовує: "Гігантський багажник мені по роботі дуже допомагає".
Це виходить що дрібний бізнесмен купив дорогущий гібрид із захмарною вартістю експлуатації, та невідворотньою перспективою втрачання своїх гібридних переваг через зовсім небагато років (батареї більше 5 років нормально не працюють). Тобто, людина, яка уміє рахувати гроші, не лише купила собі дорогу іграшку (це ще можна зрозуміти - у кожного свої "бзики", а ще й експлуатує її "по повній програмі". Я просто не уявляю яка там по роботі виходить вартість амортизації в місяць - мабуть більше ніж зарплати у багатьох читачів цього форума.

По-третє, відгук якийсь сухуватий, схожий на рекламні проспекти. Не відчувається божевільна закоханість автора в це авто (бо дрібний бізнесмен може ЦЕ купити лише через божевільну закоханість).

Коротше, дуже схоже на заказуху.

Але я, звичайно, можу і помилятися. В житті всяка дивина трапляється...

+7-4ВІДПОВІСТИ  
Slavik0080  

Волдемар, и тест-драйв подтвердит ваши слова )

+2-3ВІДПОВІСТИ  
rdiesel  

Волдемар, а ви не уважний. Відгук про Kia був 2 роки тому.

ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 15
Azazello  

Ни один менеджер салона, так активно не отвечат в коментах они обычно отмораживаются не отвечая даже на очевидные вопросы, да и в целом по стилистике изложения как по мне это не манегра стаил ,не разделяю мнение товарища Вольдемара.

+4-1ВІДПОВІСТИ  
Волдемар  

Azazello, Ну, найпримітивніший тип менеджерів, дійсно, розпізнати не важко. Тим більше, що вони не купують чужі облікові записи, а тупо створюють новий, і відразу пишуть відгук.

Різниця між відгуком реальної людини і відгуком найманого PR-менеджера полягає у дрібницях, про які нормальна людина обов'язково написала б, а PR-менеджер навіть і не згадає.

Як яскравий приклад - кому і за скільки був проданий Спортейдж. Реальна людина відразу написала б що Спортейдж був СУПЕР-СУПЕР-СУПЕР вигідно проданий за $19500, і що дуже вдало підвернувся покупець, який знав всю історію обслуговування. Також реальна людина вірогідно додала б подробиці типу "на додачу я віддав комплект зимової гуми, на якій відїздив лише два сезони" і т.п.
Реальна людина написала б про це ВІДРАЗУ тому, що це вагома і цікава частина процесу придбання нового авто.

Наш же автор написав про це лише під тиском моїх запитань. При цьому суму продажу озвучив як "з втратою 24% вартості". Реальний автор ніколи ОТАК не озвучував би суму, за яку продав своє авто. Я вже не кажу про невірогідність самої суми.

Ну і на завершення - це питання про довговічність батареї. Спочатку були красиві слова про всебічне вивчення питання на прикладі американських Пріусів (відчувається українська школа менеджмента), а коли в діалог вступила людина, яка може читати англійською, то раптом не знайшлося жодного посилання на жоден американський бортжурнал Пріусів. Залишилася лише порада почитати абстрактні коментарі під тематичними роликами з Youtube. І шо, REALLY, людина всебічно вивчала питання довговічности Пріусів виключно по коментарях під роликами з Youtube???

Коли реальна людина достеменно вивчає якесь питання, то в неї в браузері обов'язково з'являється кілька закладинок, що ведуть на цікаві бортжурнали чи на форумні дискусії з цього питання. І реальна людина відразу навела б ці посилання на ресурси. Або, в крайньому разі, просто сказала б щось отаке: "В США є популярний сайт infocar.США - я там читав відгуки про Пріуси. Зайдіть на цей сайт, і переконайтеся що Пріуси ходять по 100500 тисяч кілометрів на одній батарейці".

Натомість мене відіслали читати коментарі під тематичними роликами з Youtube.
Тут далі балакати вже немає про що.

P.S.
Але автору все одно респект. Свій хліб він відпрацьовує на тверду 4 по п'ятибальній шкалі.

+1-4ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Волдемар, на цьому і закінчимо.

+1-1ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 2
vovannovig  

Данные по расходу в обзоре(90-5.7л...130-7.6л/100км) даже меньше чем указаны в отзыве.

P.S. Мне эта тема так интересна потому как себе купил но мой еще в салоне стоит

ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

vovannovig, думаю - 7.6л на 130 це забули обнулити покази на 90, або дорога з уклоном. На 2.5л бензі нажаль нереально видавити такий розхід з таким великим авто.

+1ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

romman, а от те що по місту може бути менше 6л, то це факт. Тому якщо більше їздите по місту, будете задоволені.

ВІДПОВІСТИ  
Jura  

Очень неплохая просторая колесница! Ех если б не так сильно опущены бампера, можно было немного и на оффроуде использывать.
А расход 7,5-8л в городе для 2х тонного сарая вообще сказка. Всегда считал, что дизель это лучшее в плане расхода (мой 2х тонный паджерик в городе укладывается в 11л соляры при средней скорости по БК 23км.час.).
Я так понимаю чеб больше тянучек и пробок, тем выгоднее разница в расходе гибрида всравнение с двс.
Интересует расход зимой на коротких переездах длиной до 5-6км? Слышал мнение, пока не прогреется мотор и не нагреется салон от печки - двс у гибрида не отключится. И расход в таких условиях аналогичен обычному двс варианту.

ВІДПОВІСТИ  
IvanSidorov  

Jura, ну не будет тут у вас расход 7,5-8л на 100км ну вот не будет, да владельцы как ёжики кололись плакали но продолжали грызть кактус ....
" Я так понимаю чеб больше тянучек и пробок, тем выгоднее разница в расходе гибрида всравнение с двс. " -- не совсем владельцы слегка лукавят
реальный расход 10л на 100км
поясню в чем заключается лукавство
1-й очень много зависит от стиля езды, чем быстрее и агрессивнее тем больше расход
2-й на сколько загружена машина , если ты в авто один с пустым багажником да а если вас там 5-ро + вещи в багажнике
3-й как колеса накачаны на 2,3 или на 2,8???
4-й в каком состоянии батарея
5-й музыка + климат-контроли
6-й тип и качество дорожного покрытия
7-й пожалуй самый важный фактор - формат поездок
что имею ввиду вы сели и проехали 50 км одним махом за 45 мин или вы 50км ехали маленькими отрезками по 3-7км каждый в течении 14 часов когда ДВС полностью остывал между поездками

И вот если брать и если брать не идеальные условия то реальный расход 9-10,5 л на 100км
что почти 1:1 как дизельный Skoda Kodiaq, только вот момент Skoda Kodiaq на трассе при 140 кушает 6,8 а не 9,5 как Toyota Highlander
Хотя если вы приучите себя к гибридному стилю жизни меньше, чем на 10км машину не брать, приезде педаль газа не нажимать сильно, а лучше вообще не нажимать, ездить на перекачанных колесах, по хорошим дорогам , а в дальние дороги лучше электричками оно и дешево и сердито то да
Toyota Highlander это ваше авто и вы сможете увидеть заветные 7,5 л на 100 а может даже 7,3л но вопрос а оно того стоит ???
Ну а если вы вдруг нормальный человек , не гибридный )), и ездите по обстановке и плохие дороги есть в вашем маршруте и обгоны для вас в порядке вещей то гораздо чаще вы будете видеть цифру 9,6 л на 100км
Но правды ради сказать это все же меньше чем 16-17л на те же 100км у простой бензиновой версии Toyota Highlander 3.5 AT

-2ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

IvanSidorov, Останні пару тисяч км не збивав БК - розхід 8.1л, середня швидкість 20км/год. На Кодіаку 2.0тді 200кс не буде 6.8л при 140км/год. Десь 8.5л
І про гібрид ще одне скажу. Інколи сідаю в звичайне сучасне авто на автоматі. Таке відчуття що сів в Жигулі. Із-за того що все гуде, коробка автомат смикає. На дизелях напрягає вібрація. Хто поїздив на гібридах чи електро мене зрозуміє. І витрати палива витратами палива, а офігенний комфорт їзди це те що я зацінив!

ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 2
Jura  

Отследите расход в холодный сезон года. Из отзывов говорят гибрид зимой намного больше маслает на двс и за этого расход по сравнению с теплым сезоном существенно вырастает (порой увеличивается в 2 раза).
Мне это очень интересно, поскольку в нашей неньке зимы в последние годы тёплые.

+1ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Взимку розхід за останні 350км (короткі поїздки) - 11.5л. Середня швидкість при цьому 15км/год. По Києву на дистанції до 20км було біля 7.5л починаючи з холодного двигуна.

+1ВІДПОВІСТИ  
Jura  

Шикарний розсхід, зважаючи на середню швидкість руху по місту!

+1ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Останні 2 тижні проїхав біля 1500км (змішаний режим) середній розхід 6.5л. Із-за нестачі бензину, вирішив їздити економно та плавно. Шосе 5.5л, швидкість 90-100км/год, місцями 80 між селами. Еко режим, круіз-контроль. Клімат, коли тепло, завжди працює. Так що гібрид дає хороші результати при плавній не спішній їзді. Але навіть якщо і притопити, то результати дуже адекватні для авто з такими габаритами та масою. Коротше кажучи, машиною дуже задоволений. А особливо з проблемами палива на ринку, гібриди рулять.

+1ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Ще одну деталь згадав. Паливо яке заливав на одній з наших заправок привезли з Польщі. Дуже хорошої якості, давно такого не було. Низький розхід може бути ще і з цим повязаний. При заливанні повного баку, БК показав що можна проїхати 760км

+1ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Біля 2.5 років з моменту покупки. Вирішив доповнити. Пройдено 33000км. Авто радує. Ніяких лишніх звуків в салоні не з'явилося. Шумка хороша. Літом помітив скрип при закриванні бокових дзеркал. Звернувся в офіц. СТО, замінили по гарантії. Витрата палива аналогічна попереднім постам. Більше року не збивав, показує 8.1л. Середня швидкість 21км/год. В мене багато коротких поїздок. Але по Києву 5,5-6,5л в теплу пору.
Тут писали раніше що 2.5л на шосе ніякий і т.д. Типу електро вмикається тільки на меншій швидкості. Спеціально перевірив чи допомагає елекродвигун на великій швидкості. І так - дійсно допомагає! Наприклад на 150 чи 180км/год електродвигун вмикається і ви отримуєте свої 240+ кс + зменшення витрат палива. Коли потрібно заряджається від ДВЗ або від рекуперації в тому числі на шосе.

+1ВІДПОВІСТИ  
Grygoryev Vadim  

Уважаемые Шпециалисты! Топливный бак надо заливать не до отстрела, а по горлышко. Отстрел происходит тогда, когда бензин касается топливного пистолета, при этом до горла ещё можно залить 3-5 литров (в зависимости от модели). Послушав Вас, решили проверить ёмкость топливного бака на своём Хайлендер гибрид 2023 года. Выездили бензин ровно до половины (1/2) бака, далее поехали на АЗС и залили 31,18 л до горлышка. 31*2 = 62. Было чуть больше половины бака (где-то на 2-3 литра). 62+3 = 65. Тойота заявляет столько же.

ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Grygoryev Vadim, Якщо хочете попасти на ремонт в пару тисяч $ то продовжуйте і далі заливати під горло

В Тойоти є така особливість. Коли у вас світиться лампочка про низький рівень пального, то пального у баку ще літрів 10. Але виїздити ви їх не зможете без компютерного обнулення сигналу про низький рівень у баку. Такий тест проводили в США на РАВ4. І люди проїзжали ще з 100км після "лампочки".

Я думаю, що це зроблено для продовження служби двигуна. В Тойоти не дураки сидять.

ВІДПОВІСТИ  
Grygoryev Vadim  

romman,
1. Объясните, пожалуйста, в чём порочность залития бензина под горло и почему это может привести к ремонту.
2. Вы написали, что в Тойотах остаток топлива в баке выезжать нельзя без отключения компьютерного сигнала. Почему? При работающем датчике низкого уровня топлива мы проехали из автосалона до ближайшей заправки. В баке было всего несколько литров бензина.
3. Цель данной проверки заключалась в том, чтобы установить настоящую ёмкость топливного бака в гибридном Хайлендере. Ёмкость составляет приблизительно 64-65 литров, то есть где-то столько же сколько и заявляет производитель.

ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 1
Автор відгуку  

Ця зима була більш менш схожою на зиму. І Хайлендер показав себе прекрасно. По засніженій дорозі йде як вкопаний. ESP вмикається рідко, навіть при активному розгоні по засніженій дорозі. Щоб авто занесло, потрібно дуже постаратися.

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація

Інші відгуки власників
Toyota Highlander

Максим
Россия, Краснодар
26.07.2021

Бып предыдущий Хайлендер пробег 130ткм с заменой пер колодок, свечей и батарейки в ключе больше ничего. С выходом новой модели не сомневался покупке, 5 мес ожидания и результат даже лучше чем думал. читати відгук

Владимир
Украина, Днепр
06.08.2021

Если коротко - автомобиль всем понравился :) 3й ряд не использую - мне нужен хороший багажник и то что задний ряд раздельно двигается здесь реально расширяет его возможности, а не номинально как эт читати відгук

Автобазар InfoCar.ua

Продаж б/у Toyota

Toyota Sienna 2022 Toyota Sienna 46900$ 2022