Відгук Renault Sandero 2019 0.9 turbo бензин механічна

Олександр
Олександр

Украина
Львов

15.08.2019
Renault Sandero Stepway
Renault Sandero

Рік, пробіг: 2019, 7.000 км
КПП, привід: мех., передній
Двигун: 0.9 turbo бензин
Компл.: База
Кузов: хетчбек, 5 дв.

Надійність Комфорт Ходова Зовнішність Загальна оцінка4
Витрата пального по місту: 6.7 л/100км, по трасі: 5.5 л/100км, середній: 0.0 л/100км

Всім привіт. Довго чекав на покупку нового автомобіля, фінанси... До Сандеро 11 років від'їздив на 99-ці, до того рік на Таврії. Бюджет завжди був невеликий, орієнтувався на купівлю у кредит. Китайців не хотів категорично, не лежить душа. Спочатку хотів Равон Р4 - типу Дженерал моторс, добра ціна. Але коли вони пропали на всіх ринках СНД, подумав що краще шукати авто більш поширене. Після довгих обзорів, відгуків зупинився на Рено сімецства Логан/Сандеро. Як бби там не було, протягом багатьох років вони надійно експлуатуються без особливих проблем.

Спочатку зупинився на Сандеро, але коли посидів в салоні Сандеро і Степвея, вибір був зроблений однозначний. Я не гонщик, їжджу спокійно і з дотриманям правил, тому після 99-ки літровий Степвей виглядав добрим варіантом. Проїхавши майже 7000 км не пожалів про свій вибір.

В порівнянні з 99-ою, яку я досі вважаю непоганою машиною і поважаю її, небо і земля. Маю можливість порівняти із Авео, Меган 2014, то Степвей нічим не гірше. Націлювався на бюджетний сегмент, тому соплі про твердий пластик (після Лади :) ) і ще на якусь там фігню проливати не стану.

Автомобіль комфортний навіть для 5 пасажирів. їде для моїх потреб чудово, не відчуваю нестачі потужності ніколи. Обкатка проходила на трасі Львів-Стрий, їздили на відпочинок в Одесу, в Закарпаття, їздили по Угорщині. На Одеській трасі 130-150 їхала без проблем, але восновному я їхав 110-120 - це взагалі ідеальний режим, запас потужності ще є, обороти 2500-2800 (на Ладі було вже поза 3000). В салоні досить комфортно, не дуже шумно, вперше почув, що діти виробляють в салоні, а то в Ладі з відкритими вікнами свою жінку біля себе погано чув, а діти взагалі мали кричати, щоб їх почули. Кондюк свою роботу виконує добре, в дальній дорозі більше 2 швидкості і не включаю - всім комфортно. Підвіска хороша, енергоємка, правда Львівська бруківка з її карявою установко ушатає будь-яку машину, і ями деякі ловив такі, що трохи відчувалост по корпусу, але то раз або два. Багажник при поїздці на море вмістив все: сумку велику, пляжну із пляжними прибамбасами, 2 палети види, два палети сочків для дітей, матрас (правда здутий :) ), волейбольний мяч, 10кг картоплі, штатна сумка з аварійними принадами. Автомобільний тен правда вже пішов у салон синові під ноги. Чудово їхали, без особливого напрягу. На дорогу в 840 км пішло 47л бензину.

В загалі я цим автомобілем задоволений. Я знав що беру, і отримав мабуть трохи більше, ніж розраховува. Це нормальний автомобіль, без особливих викрутасів, але він дає все необхідне, що в дорозв треба - везе з комфортом. Досить вмісткий салон, особливо після Ладаи, це відчули всі пасажири. Крісля зручні. У мене проблеми зі спиною, то коли їхали на море на Ладі, ми зупинялись, щоб трохи розімяти спину. Зараз - тільки для заправки і туалету. Мене все влаштовує, якщо дивитись на все тверезо, то вибір зробив добрий.

Плюси автомобіля:
Досить комфртний, не пропонує більше, ніж може дати, вмісткий салон, збалансована підвіска.

Мінуси автомобіля:
Із недоліків для себе можу визначити:

1. не вистачає регулювання паска безпеки по висоті. Він встановлений трошки вище, ніж було в Ладі і тому натирає трохи шию.

2. Задня дверка має досить гострий кут. Коли не сильно відкриваєш і вона пружинить назад можна доьряче отримати по голові. Я вже 2 рази отримав по щелепі.

3. На Львівській бруківці зявляється скрип у правій стойці. Схожа ситуація зявлялась на розбитій дорозі типі "пральна дошка". Буде ТО, подивимось.

Порада покупцеві: Хороше авто за свою ціну, дешевше тільки деякі Китайці. ВАЗ дорожчий і не факт що кращий. Я від нього отримав все, що мені на сьогоднішній день треба, мене влаштовує все. Хто думає брати - беріть сміливо.

Через 7 міс. і 21 днів Олександр дописав: І знову доброго дня! Ось і проскочив 15000 км, пройшов перше ТО. І... все. Тобто все добре :). Автомобиль без проблем, без глюків. Їде добре, тихенько, передачі переключаються нормально. По Львівській бруківці звичайно щось там погримить трохи, але це не тільки в мене таке, так що... Підвіска справляється із своїм завданням, кліренс теж. Трошки жорсткіше ніж на Логані (їздив в таксі) але зовсім не критично. Нормальна комфортна їзда. В принципі думав що писати, а писати в принципі нема що - все добре, все працює. Якісь мєлочі - не знаю, вже можливо і не помічаю. Питання чи купив би її ще раз - так, купив би. Мене все власштовує і це добре. І вам всім добра і здоров'я.

Через 20 міс. і 24 днів Олександр дописав: Пробіг 26000, пройшов друге ТО. Все добре, проблем нема, все працює. Лючок бензобака теж відкривається, хоча багато вже читав про проблеми, тьфу-тьфу-тьфу нема. Машина радує, розхід по місту 7.4-7.6л, на трасі 5.5-5.6л. Цієї зими з снігами і заторами було 8.4л. Автомобілем задоволений, не шкодую що придбав, на той бюджет, який я собі можу дозволити - все підходить. Сім'я поміщяється без проблем, 5 чоловік нормально розміщаються, є місце і для ніг і над головою. Львівська бруківка звичайно жесть, ми її не дуже любимо, але якщо рівняти їз Ладою, то набагато тихше і, що важливо, комфортніше. Якось так...

Через 44 міс. і 18 днів Олександр дописав: На спідометрі 40 тис, пройшов 4-е ТО. Машині 4 роки. Час летить. Машина і надалі без проблем, все працює. Машиною задоволений, досі вважаю, що достойний представник свого класу. Про заміну не задумуюсь, і чогось більшого теж поки не хочеться. В мене була вдала покупка. розхід так і тримається 7.2-7.6, коли взимку на короткі відстані їздив та тривалий час в корках стояв (середня швидкість 11 км/год) виходило і 8,4. Щось радити немає вже сенсу, авто зняте з виробництва. Думаю нове покоління, яке в Україну так і не завезли теж гідне уваги і стане хорошою альтернативою. Я думаю це буде останній запис про це авто, сподіваюсь і надалі буде так себе вести і доставляти задоволення від користування. Всім добра і мирного неба!

Ні Так
Відгук був корисним?

Обговорити відгук про Renault Sandero Stepway 2019

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Василь К  

Якесь агресивне авто:
пасок трохи натирає шию - страшно подумати що буде при ДТП))
дверка б'є по щелепі)))

+4-1ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Василь К, Авто лагідне і приємне . Є ці нюанси, треба ще трохи часу щоб звикнути. Вихід можна знайти в буль-якій ситуації, ці зауваження мають місце, але вони не критичні.

+2ВІДПОВІСТИ  
Gerich  

Чому не розглядали дизельний варіант? Трішки дорожче але економніший двигун і МКП 6 ступінчата...

+1ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Gerich, Дизель не хочу в принципі, не можу пояснити - просто не хочу. Я не багато наїзжаю протягом року (не завжди виходить 10000 км) тому дизель мені не підходить.

+7ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Sanyi, І до речі МКП 5 ступінчата наразі в дизеля.

+2ВІДПОВІСТИ  
Gerich  

Дякую за відповідь. Передивився комплектаціїї Сандеро Степвей на інфокарі - там вказано 6 ступінчата

ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Gerich, Так, але по факту 5. Просто в салоні дивився, та і багато хто купив пишуть про 5 ступінчату. Десь воно в проекті є, що має бути 6, але ще не втілено. До речі Аналогічні Дачії за кордоном теж мають 5-ступінчату.

+2ВІДПОВІСТИ  
Voldemar Prizva  

А яка витрата по місту? Дивлюся на логан мцв з 0.9.

ВІДПОВІСТИ  
Gerich  

Voldemar Prizva, скажіть, будь ласка, МСВ 0,9 взяли собі чи ні?

+1ВІДПОВІСТИ  
Voldemar Prizva  

Gerich, так. В вересні 2019.
Мій відгук можете тутки на інфокарі почитати. В розділі Логан МЦВ.

ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Розхід зараз з пробками 6,7-7,2 ,залежить від пробок, манери їзди. Це з кондюком.

+2ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Sanyi, В травні було 6,2.

+2ВІДПОВІСТИ  
Gerich  

Як на місці водія? Не замало місця по ширині? Може якось не коректно пишу, але сівши після ланоса в логан (приміряти по собі авто), якось трохи ліва нога впирається в ручку і взагалі здається вузькувато... Дякую.

-1ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Gerich, Ви знаєте, в салоні спочатку сіли в Степвей. Ну після Лади звичайно сподобалось все. Місця що спереду, що с заду вдосталь (мій ріст 174см). Але я ще думав про просту Сандеро, якої на той момент не було. Нам запропонували сісти в Логан. Після 2 хвилин я категорично відмовився від Логана і Сандеро, купив Степвей. Для мене місця вистачае, підрегулював собі, щоб було все зручно. Ногам нічого не мішає, дуже подобається місце для лівої стопи, в далекій дорозі просто спасіння. Мені дуже зручно.

+2ВІДПОВІСТИ  
Ябадабаду  

Sanyi, а чим авто відрізняються в салоні? Вони ж начеб-то ідентичні?

-1ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 1
Уважний  

Машина ок, але про дві палєти води в багажнику це ти, Сашко, пизданув уже, думаю..

+1ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Уважний, Ні, не звізданув. Так іє. І з Метро постійно після закупів все вміщається: 2 повні сині метровськи сумки (хто знає), пакет метровський, 2 палета мінералки, ящик молока, і окремо там капуста, фрукти, пару пляшок олії. Все нормально розміщується.

+1ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Sanyi, Я б не був проти, якщо багажник був трохи більше, але я думав, що він буде трохи менше. В принципі він досить зручний і вмісткий. Принаймні про додатковий бокс на дах не задумуюсь, не маю такої потреби.

+1ВІДПОВІСТИ  
Gigabyte7  

Уважний, возможно автор имел ввиду две упаковки, потому как даже одна палета воды не поместится, размеры же у её обычно 80*120 см.

ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Gigabyte7, Ну, в магазине продают как палет. Да, можна назвать и упаковка - это 6-9 бутылок по 1,5 л, в зависимости от бренда . Всё-таки это легковушка а не грузовик. Игра слов... Но приписывать возможности никто не будет

+1ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

І знову доброго дня! Ось і проскочив 15000 км, пройшов перше ТО. І... все. Тобто все добре . Автомобиль без проблем, без глюків. Їде добре, тихенько, передачі переключаються нормально. По Львівській бруківці звичайно щось там погримить трохи, але це не тільки в мене таке, так що... Підвіска справляється із своїм завданням, кліренс теж. Трошки жорсткіше ніж на Логані (їздив в таксі) але зовсім не критично. Нормальна комфортна їзда. В принципі думав що писати, а писати в принципі нема що - все добре, все працює. Якісь мєлочі - не знаю, вже можливо і не помічаю. Питання чи купив би її ще раз - так, купив би. Мене все власштовує і це добре. І вам всім добра і здоров'я.

+2ВІДПОВІСТИ  
Gerich  

Доброго вечора. Починаю прискіпливіше поглядати на степвей 0,9 турбо. Як ваша автівка поживає? Який пробіг? Чи є нарікання на роботу? Дякую.

+1ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Gerich, Добрий день! В мене теж трохи був червячок стосовно двигуна. Але проблем з ним тьфу-тьфу ніяких. Зараз пробіг 24 тис, на сервісі був лише на ТО. Машину тягне нормально, розхід зараз 6,9-7 л по місту, на трасі 5,5, якщо їхати в Київ чи Одесу. Їхав черех Карпати на Закарпаття - 4,8л. По трасі тримаю 110-120, політ нормальний, більше не хочу їхати. Обгони до 150 розганяв, все норм. Машина не важка, тому двигун для неї цілком нормальний. У мене претензій ніяких не виникає ні літом, ні зимою. В Карпатах на невеликі пагорби під уклоном нормально забирався. Не знаю що такого можна сказати. У мене все нормально. Бензин 95 або ОККО або ВОГ. Якщо є бажання придбати, беріть сміло. Я купив би і вдруге.

+3ВІДПОВІСТИ  
dt256  

Привет! не выдержал и даже зарегестрировался ради нескольких вопросов...

у меня создается такое ощущение что вообще никого не беспокоит один из самых главных вопросов по двигателю 0.9 (да и будущему 1.0 наверное тоже) - его ресурс! Производитель заявляет ресурс в 150 тыс. км. (по крайней мере так написано на отобе) и соответсвенно мне лично не понятно:

а) что будет когда двигателю кирдык? он ведь не обслуживаемый. Вынимаем двигатель ставим новый?

б) ок, у вас небольшой пробег, допустим 10к в год. Вы планируете 5 год покататься, максимум 6, и... и что? продавать ведь надо? а человек который будет покупать он ведь будет знать что ресурс двигателя 150к, и получается что на нем "пищевая цепочка" прирвется ))

Вопрос к владельцу, мучали такие мысли? меня вот очень мучают

+1-1ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

dt256, Когда мотор отбегает свой ресурс вместо капремонта проводится его замена. Это так написано. Когда буду менять или продавать - вопросом этим сегодня не задаюсь. Каждую проблему надо решать по мере её поступления. Не известно, что будет завтра. Почему-то при рассмотрении Сандеро с таким двигателем многие задаются таким вопросом, при этом Клио с этим же мотором бегают, и нормально.

+4ВІДПОВІСТИ  
dt256  

Sanyi, спасибо за ответ. Вы говорите что это так написано, а где именно написано? И есть инфа о цене замены? и еще вроде 0.9 снят с производства, будет ли замена в таком случае? Я понимаю что вы можете не знать ответы на эти вопросы ) но если вдруг будете в сервисе, и так между делом можно было бы узнать )

-1ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 1
Автор відгуку  

Пробіг 26000, пройшов друге ТО. Все добре, проблем нема, все працює. Лючок бензобака теж відкривається, хоча багато вже читав про проблеми, тьфу-тьфу-тьфу нема. Машина радує, розхід по місту 7,4-7,6л, на трасі 5,5-5,6л. Цієї зими з снігами і заторами було 8,4л. Автомобілем задоволений, не шкодую що придбав, на той бюджет, який я собі можу дозволити - все підходить. Сім'я поміщяється без проблем, 5 чоловік нормально розміщаються, є місце і для ніг і над головою. Львівська бруківка звичайно жесть, ми її не дуже любимо, але якщо рівняти їз Ладою, то набагато тихше і, що важливо, комфортніше. Якось так

+3ВІДПОВІСТИ  
HeRun  

Доброго дня. Багажника вистачає для сімейних поїздок (скажімо до моря)? Чи може якийсь мультибокс на дах встановлюється? Як на мене, то 320 літрів малувато для сім'ї з малою дитиною (це я зараз на себе приміряю). Чи робили якусь обробку автівки перед експлуатацією ( обклеювання плівкою, антикрозійна обробка, установка допобладнання...)? Мабуть, трохи втомив, але чи є на кузові сколи і як вони се

ВІДПОВІСТИ  
HeRun  

Вибачаюсь, випадково натиснув)))) Як себе ведуть сколи? Ржавіють? Буду вдячний за відповідь. Просто на даний момент у пошуку автівки, але бюджет обмежений. Б/у варіанти не розглядаю (набридло ремонтувати попередні автівки). Можливо, хтось дасть гарну пораду з приводу вибору! Буду дуже вдячний.

ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

HeRun, Добрий день! Давно не заглядав. Може вже не актуально, всеж відповім на Ваше питання. В більшості випадків багажника вистачає. Поїздки на море - багажник під зав'язку, завжди жартую "до готелю не відкривати". В принципі в своєму відгуку писав, що я там вожу на море. Цього року зняв з петель полку і просто поклав зверху на багаж. Трохи перекривало заднє скло, але не критично. Звичайно трохи більший багажник не завадив би, але якщо трохи подумати, можна все розмістити. Якщо у Вас мала дитина і треба їхати з коляскою, тоя тут навіть не знаю, можливо варто подумати про бокс. Скоріш за все верняк треба бокс. В салоні місця вистачає, у мене двоє дітей, в дальній дорозі норм. Сколів нема, машина вже три літа і на море, в Закарпаття, Крпати, дача, їздили в Угорщину. Солів немає, ржавчини теж. Нічого додатково не робив, обробка дна іде з заводу, металевий захист теж. Тільки періодично мию і воскую. Я машиною задоволений, мої вимоги скромні, мене все влаштовує на сьогоднішній день. Крім ТО нічого з нею не робив, тому не знаю що скільки коштує по запчастинам. Мені ще подобаються невеликі габарити, легко паркуватись, досить маневрена в місті. Можливо до Логан МЦВ або Логан МЦВ Степвей приглянутись, там все-таки багажник більший. Мені просто він не дуже с заду та й такий багажник не потрібний, тому і не дивився на нього. Якось так... Пробіг зараз 32000.

+2ВІДПОВІСТИ  
HeRun  

Дуже вдячний за відповідь. Як би була можливість, то обрали б знову турбо бензин чи дизель? Можливо, зараз розглядаєте інший варіант під заміну? Як багато місця "з'їдає" авто крісло (якщо користуєтесь)? Розглядаю хетчбек, бо як правило 90% проводжу у місті, де великий багажник не потрібен + паркуватись простіше. Але необхідно добре підготуватись до тих 10% поїздок на відпочинок))))) Палива споживає у Вас + - 7.5 літрів, правильно? Ще раз дякую

-1ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

HeRun, Так, знову взяв би бензин. Я не люблю дизель, не знаю чому. А той факт, що Європа по троху відмовляється від дизеля остаточно відбило охоту від нього. Ну то таке... Автокрісло з'їдало 1 пасажирське місце під сином, але вже в серпні я ним не користуюсь, син вже виріс з нього. В місті авто по розмірах чудове, маневрене, паркуватись добре. Чесно, зараз ще немає бажання його міняти, але дивлячись в майбутнє, щось більшого і не хочеться. Паливо споживає по місту десь так, 7,5 л. Зараз три дні їздив в заторах, середня шидкість 11,2 то позхід 8,3 л. Але за довший період виходить 7,4-7,6. Мені його на великі відстані теж вистачає, враховуючи скільки всього ми з собою беремо. Але якщо у Вас мала дитина, і треба везти коляску (хоча я з 2-х років вже не брав її нікуди), то можете придбати бокс на дах.

+2ВІДПОВІСТИ  
HeRun  

Sanyi, дякую. Бажаю удачі і, як говориться, "ни гвоздя, ни жезла"! Всіх благ!!!

+1ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 1
Автор відгуку  

Машині майже 3 роки. Пробіг трохи більше 35 тис. Проведено третє ТО. Із несправностей - ручка перемикання поворотника, конкретнопоганий контакт при включенні фар. Неприємно звичайно. При ТО замінили по гарантії без всяких питань. Все. Більше нічого. Не вважаю, що це критично. А, ще лампочка в лівій фарі перегоріла. Противники Рено мотайте одразу на вус! Автомобіль нормальний, досить комфортний. Нема ні дня, щоб я пожалкував про його придбання. Звичайно, в кого є більше грошей може озволити собі більш високласні авто і з ними змагатись не зовсім коректно. Але даний автомобіль я вважаю достойним, розумію її цінову категорію. За весь час я не отримав меньше, ніж розраховував. Тепер лишилось, щоб закінчилась війна і знову спокійно намотувати кілометри на просторах рідної України. лава Україні, миру всім нам!

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація

Інші відгуки власників
Renault Sandero

Стетлана
Украина, Днепр
13.07.2020

При покупке основным критерием был не большой расход, комфорт и надежность. На дизайн внимания не обращали. Да, она страшненькая и, скорее всего, когда ее придумывали, дизайнеры были в отпуске. Ну, то читати відгук

Олексій
Украина, Киев
25.06.2019

Вибір. Я шукав невелике авто для поганого асфальту і сільської грунтовки. Мені не дуже потрібен був просторий задній ряд, тому що в мене немає дітей. Теж саме стосувалося багажника. Формат хетча ч читати відгук

Автобазар InfoCar.ua

Продаж б/у Renault

Renault Megane 2016 Renault Megane 18800$ 2016