Відгук Opel Mokka 2017 1.6 turbo дизель автоматична

Іван
Іван

Украина
Киев

18.07.2018
Opel Mokka X
Opel Mokka

Рік, пробіг: 2017, 500 км
КПП, привід: авт., передній
Двигун: 1.6 turbo дизель
Компл.: Innovation
Кузов: позашляховик, 5 дв.

Надійність Комфорт Ходова Зовнішність Загальна оцінка4

Історія про компактний кросовер.

Починається вона з улюбленого компактвена, котрий хотілось замінити чимось потужнішим, із більшими колесами і повним приводом, доки легалізація блях не поставить його на ринку поруч із Ауді Авант. Місця в машині нам вистачало, тому багажник не був пріоритетним показником. Оскільки Форд був ще на гарантії, вдалося в прийнятний строк пристроїти його за бажану ціну і в хороші руки.

Очевидним було глянути на новіший Форд, B-MAXи якраз замінили на конвеєрі новими Екоспортами з крутим 1.5 EcoBlue, але в Україну імпортер привіз лише бензиновий у середній комплектації і з незрозумілою ціною. Куга видалась якоюсь безхарактерною, завеликою і дорогою. До побачення, американці. Певний час подумував про акційну А3, але хетчбеки швидко розібрали, а нова ціна змусила повернутись до початкового плану. Вибір дизелів в інших салонах був, але не сказати щоб широкий. Давно подобався Opel Mokka, а після рейстайлу взагалі став улюбленцем, хоч корма від Антари і Астри Н дратує дружину подібністю до Корандо. Бюджет дозволяв дивитись також на Кашкай, Каджар та Спортедж, відповідно їх і порівнював вже детально.

Повнопривідний німець у Києві був лише один, 2016 року, до Х-редизайну. В новому кузові пропонували із переднім приводом, автоматом і балкою позаду, замовляти потрібний у виробництво коштуватиме більше 800 тисяч і ціле літо часу. Кошаків 4х4 не було зовсім, обіцяли через півтора місяця поставку одного з Британії. Каджар в салоні Рено ціною перевершив мою готовність платити, а менеджер обісрав двигун R9M (який Ніссан продає дешевше) намагаючись схилити до моноприводу зі слабшим K9К (знаю його по Степвею в родині - перевірений, але вже несучасний мотор). Таким чином відвалились і французи. Кіа за мої гроші теж пропонували робот із 2WD, про нього я знав лише що 1.7 форсували зі 115 до 141 к.с., відгуків про коробку обмаль, а сьома ступінь допоможе помітно зекономити на швидкостях, на яких я майже не їжджу. До того ж дивна комплектація - підігрів всього і жодного парктроніка. Корейці по суті пропонували найбільший автомобіль, але возити пустого місця довелося б багато, а звичка паркуватись на меншій машині могла дорого коштувати.

Опель був найменшим за габаритами, але за масою не поступався, тому економії пального я очікував виключно за рахунок модного алюмінієвого B16DTH і наявності ручного режиму автомата. Крім того на Мокку працювало дуже кльове адаптивне світло, достойні мультимедія і камера, приємніші ніж у конкурентів матеріали в салоні. Ну і приваблювали навороти типу запуску кнопкою і безключового доступу. Стримували бажання обмежені можливості німця поза асфальтом: довгий передній звіс (така ж біда у Каджара) і безробітна задня вісь. Японці вимагали доплату у півтори тисячі євро за фарбу і камеру з тачскріном, але приваблювали чотирма ведучими у різних режимах. Все псував задній ряд: плаский, із незручно нахиленою спинкою, а підголовники простіше вирвати зовсім, ніж підняти на потрібну висоту. Не вразив тест-драйв наявної машини на варіаторі, дизель набирає оберти разом із шумом, незалежна підвіска чомусь комфорту позаду не додає, дивний скрип в багажнику. Ну і ця маріанська впадина на місці задніх дефлекторів (хоча навіть телефон туди нормально покласти на можна) псувала все враження від машини. Менеджер в салоні повторив подвиг колеги з Рено і почав їздити по вухах з розповідями що адаптивне світло і keyless - це зайві функції (цікаво що вони кажуть покупцям версії Tekna?) і теж бонусів не додав.

В результаті дійшов висновку що останнє слово буде за гаманцем і я не можу оцінити переваги 4х4 у ту суму, яку за нього просять. Перший тиждень експлуатації Опеля цю думку підтверджує. Адаптивний гідротрансформатор, що спочатку здавався трохи тупуватим, помітно покращив алгоритм перемикання у відповідь на поведінку водія, а витрата пального впала нижче 6 літрів (у Кашкая читав про 8). Подобаються фари, радари по колу, кермо. Перекачані колеса на 18-дюймових дисках даються взнаки на дрібних нерівностях, але глибокі ями і лежачих поліцейських підвіска ковтає спритно і тихо. Під захистом кліренс виявився 18см і проблем із бордюрами не виникає. Багажник глибший ніж в попередній машині, дно піднімається частинами, але не вистачає нички над докаткою. Сидіння класні, проте німецькі ортопеди розробляли їх для веслярів - поперекова підтримка змушує тримати спину прямо, в талії крісло обіймає, а в плечах широке. Підлокітник не центральний, а власне водійський, такий консервативно-мінімалістичний, хоч і зручний для мого зросту. Помітно що машину розробляли не для американців - підстаканників лише два, тоді як у В-МАХа була шість місць під напої. Ми їх ніколи не використовували, проте різниця в підходах помітна. Натомість у Мокки фігурні полички в усіх дверях в два яруси. Нема пеналу під окуляри над головою, котрий хоч і непокоїть дзенькотом на нерівностях, але встиг вже укорінитись у звичках. При чому це не жлобство менджерів, що комплектують замовлення, а свідоме рішення дизайнерів Опеля, адже навіть кріплень для ручки чи футляра над водійськими дверима не передбачено, як це було у попередній моделі. Те ж стосується системи Старт/Стоп і допомоги під час спуску з пагорба - на думку німецьких інженерів вони потрібні лише агрономам із міжосьовою муфтою і механікою.

В підсумку можу сказати що якісна пропозиція на нашому ринку є, вона дозволяє залишитись задоволеним обраним авто, проте її обмежує незрозуміле мені бачення потреб покупця і сконфігуровані внаслідок цього комплектації. Попри це обраний автомобіль радує, а вже після зимової експлуатації спробую оцінити свої враження повторно. Оцінка за надійність поки що авансом.

Плюси автомобіля:
Тихий і сучасний дизель.
Якісне оздоблення салону.
Преміальне обладнання в комплектації.
Зручний задній ряд.

Мінуси автомобіля:
2 роки гарантії, хоч і без обмеження пробігу.
Красиві, але завеликі диски коліс (на зиму треба брати щось м'якше).
Довгуватий ніс.

Того ж дня Іван дописав: На круїзі за швидкості 80 витрата пального 3.8л

Через 10 міс. і 23 днів Іван дописав: Пролетіло 20 тисяч дороги, перша зима і перше ТО, тож є сенс доповнити відгук. Враження від машини лишилось чудове, майже все подобається, рівень комфорту водія на дуже високому рівні. Попри не найкмітливішу коробку двигун дозволяє їздити із задоволенням і провокує рухатись швидше потоку. Запас обертального моменту під ногою відчувається у всіх режимах, але вистрілити йому не дозволяє трансмісія навіть із ручним керуванням. Тому цією фукцією користуюсь рідко, переважно щоб оновити рекорд економічності. В середньому з моменту покупки витрата палива складає 5.7 літрів по борткомп'ютеру, але реальна вища десь на 0.8 літра. Пробіг в основному Київ і передмістя у співвідношені 70/30. Щодо відсутності повного приводу досі не пошкодував, хоч раз взимку і загруз в снігу в приватному секторі - сів на пузо і зайва пара коліс не допомогла б, а їздити по місту зручніше все ж на автоматі. Керованість на дорозі достойна, кермо важкувате, повороти на високій швидкості проходить дуже впевнено. До покупки були побоювання щодо балки позаду, але вона на нерівностях не нагадує про себе ні зносом водію, ні поштовхами сідницям задніх пасажирів. Трапилося нещодавно проїхатися на другому ряду нової Кемрі, що славиться м'якою підвіскою - різниця помітна, але далеко не разюча, і то головним чинам у кренах, де широкий і низький седан має перевагу за замовчуванням. На зиму ставив 16-дюймові диски із високим профілем гуми - машина дозволила не зважати на якість асфальту. 18-ті теж не розчаровують, але гупають більше, особливо добре накачані. Була проблема із датчиками тиску: переставляючи колеса їх треба щоразу перепідключати програмно, тому сезонний шиномонтаж роблю у фірмачів. По салону нарікань жодних нема, лише водійські двері на певних налаштуваннях басів і гучності починають резонувати із динаміком. Були скрипи у багажнику, котрий німці весь обгородили пластиковими панелями, але їх легко знайти (кришка бокової пластикової ніші над правим заднім колесом). Відділення для запаски під дном розраховане на повнорозмірне колесо, тому із докаткою там лишається ще купа місця в ніші пінопластового органайзера - головна проблема розкласти там дріб'язок так, щоб він не барабанив на нерівностях. Підігріви, камера - все працює як і має, лише мультимедія зрідка перезавантажується, але закономірність виявити не зміг. Окремо про найбільше враження - адаптивні фари і склоочисники. От налаштовано так як треба, нема в чому дорікунти - забув що колись треба було перемикати світло і заглядати в поворот, що двірники треба було перемикати, а форсунки не розпиляли омивач належним чином. Ага, ще безключовий доступ/запуск - це просто зручно. В планы надыйності ще нічого не турбувало, один раз після серії коротких поїздок засвітився сигнал очистки сажового фільтра, попросив не вимикати двигун і продовжити рух, після чого самоочистився і погас. ТО безпроблемне, лише офіціали деруть три шкури за розхідники, але це вже окрема історія.

Ні Так
Відгук був корисним?

Обговорити відгук про Opel Mokka X 2017

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Ser Gio  

Підпишусь на відгук! Дуже імпонує дане авто, хоча й рідкісне у нас (проте в Європі Мокк повно), хотів розглядати, але у Львові була лише бензинова 1.4Т машина, а чекати наступної поставки портібно було аж півроку...

+3ВІДПОВІСТИ  
Василь К  

Не вміє наш Опель продавати машини, тому на дорогах їх все менше і менше, а якщо забрати пригнані з за кордону інсігнії то опеля взагалі місяцями можна не побачити

+1ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Василь К, це не лише дилерів проблема, але й специфіка ринку. в Європі Опель за перший квартал продав більше Ауді, Шкоди, Сітроена, Фіата, БМВ, Мерседеса, Тойоти, Ніссана, Хюндая, Кіа, трохи менше Пежо, Рено і Форда, у нас же європейський лідер - Фольксваген - поступається за продажами Рено, більше людей дивиться в бік японців і люксових автомобілів, а Мазду купують на рівні з Фордом

+2ВІДПОВІСТИ  
Василь К  

flusspferdchen, СПЕЦИФІКУ РОБЛЯТЬ ДИЛЕРИ. Був час коли шукав авто навіть зайшов раз в опель. але я точно був їм не цікавий. Як то кажуть "Міжчина, не відволікайте, не мішайте нам на компі пасьянс грати". Таке відношення має звичайно і VAG, але там поки що авто просто самі продавалися, тому могли собі це дозволити. І то поки -що, а опель собі такого дозволити не може, але й продавати не хоче

+1ВІДПОВІСТИ  
Kostiantyn Kiev  

Мої вітання! В мене теж Mokka B16DTH але на механіці. Купував більше ніж 2 роки тому. Вже пройшов 72000 км. Одне але! Міняти мастило і фільтра кожні 8000-10000 км. + мені дуже не сподобалось відношення сервісу УкрАвто і я вже 2 ТО робив на іншій СТО... Фільтра яки я завжди купую: PURFLUX A1615, MAHLE OX1058D, KNECHT KX404D, CORTECO 80001186... Масло Q8 5W-30 Formula Special G Long Life... Проблем за 2 роки не було зовсім.

+4ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Konstantin Kiev, я бачу це вже другий Опель у вас. що по кузову скажите? знаю по старій Астрі що оцинкова була дебела, а зараз проблем з фарбою/корозією не виникає?

ВІДПОВІСТИ  
Kostiantyn Kiev  

flusspferdchen, можу вас запевнити що з оцинковкою все добре! :-)

-1ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 4
Kostiantyn Kiev  

+ не заощаджуйте на пальному!

ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Konstantin Kiev, заливав і заливаю лише литовський дизель з керопуром, проблем на двох машинах ще не було

+1ВІДПОВІСТИ  
Kostiantyn Kiev  

flusspferdchen, я не користуюсь присадками... вважаю що це може принести більше шкоди двигуну...

+1-1ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 1
Danubecaptain  

А варианта на 17" резине не было? По-моему, для такого сравнительно небольшого автомобиля 18" - это многовато (особенно для наших дорог). А в общем - симпатичный автомобильчик, которых в Европе очень много. Удачной и беспроблемной эксплуатации!

+4-1ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Danubecaptain, дякую. на 17" була машина з механікою на 110 сил в меншій комплектації, на зиму думаю 16" брати

ВІДПОВІСТИ  
Danubecaptain  

flusspferdchen, тогда понятно, почему 18". Спасибо. Кстати, немецкие производители обычно указывают для своих автомобилей нижние и верхние пределы (если можно так выразиться) покрышек. И 16" резина будет в любом случае дешевле и 17 и, тем более, 18". Удачи!

+1ВІДПОВІСТИ  
Danubecaptain  

И еще один вопрос: Кроссланд Х не рассматривали?

+3ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Danubecaptain, його не було в салонах, чекати не став бо ціна мала бути вищою

+1ВІДПОВІСТИ  
British  

Хороший кросс. В США он Бьюик Энкор называется

+2ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація

Інші відгуки власників
Opel Mokka

Аркадий
Россия, Краснодар
23.05.2017

Автомобиль приобрел спонтанно, но не бездумно. Ехали смотреть супруге Solaris , внешне и на картинках очень он ей нравился, ехали можно сказать покупать, но по пути я специально завез ее посмотреть читати відгук

Вовка Існує
Украина, Борисполь
03.08.2021

Мої вітання всім читачам! Перший мій відгук про авто, як і власне перше моє авто із салону. Попередній транспорт - це був Форд фьюжин 10го року. 1.4. Механіка, б/в. Всі знають що це, і з чим його читати відгук

Автобазар InfoCar.ua

Продаж б/у Opel

Opel Zafira 2008 Opel Zafira 6000$ 2008