Відгук Opel Grandland 2019 1.5 turbo дизель автоматична

Михайло
Михайло

Украина
Киев

07.03.2023
Opel Grandland X
Opel Grandland

Рік, пробіг: 2019
КПП, привід: авт., передній
Двигун: 1.5 turbo дизель
Кузов: позашляховик, 5 дв.

Надійність Комфорт Ходова Зовнішність Загальна оцінка5
Витрата пального по місту: 6.0 л/100км, по трасі: 6.0 л/100км, середній: 6.6 л/100км

Придбав авто в травні 2020року. Саме авто 2019р.в. Модель була акційна. 26тис$. (695000грн обійшлося авто). В цьому класі, та з такою комплектацією конкурентів не було. Тому інші варанти навіть не розглядав. Комплектація максимальна, яка є доступна на нашому ринку.

Пріоритети вибору авто: Дизель, Автомат (а саме гідро-трансформатор), кросовер.

На даний момент пробіг 91тис (07.03.2023р). Жодних нарікань по роботі двигуна чи ходової немає. Була одна проблема на 52тис, висвітився чек, комп'ютер показав помилку системи вихлопних газів (рідина AdBlue). Після відвідування СТО, порекомендували поїздити кілька сотень кілометрів, і мало б пройти. Забилися форсунки вприску рідини в систему. Авто не переходило в аварійний режим їзди. Тому, дискомфорт був тільки від світіння самого індикатора "чек". Через 1500км помилка пропала.

Моя рекомендація власникам даного авто, хто обслуговується на сервісі Opel, вимагайте оливу в'язкістю 0w30 PSA B71 2312, а не 5w30 dexos 2. Зовсім інша робота двигуна. Не знаю як зараз, но у 2020р жоден сервіс у м.Києві немав даної оливи. Обслуговував авто на Ревуцького, єдиний сервіс Пежо (на той момент) який приймав Опель. Ось там є олива 0w30, яка і повинна заливатися в даний двигун. Після 40тис перейшов на не офіційні станції, немає сенсу переплачувати. ТО проходжу кожні 10тис. Не забувайте міняти паливний фільтр, чомусь на офіційному сервісі його за 4 ТО так і не міняли, дивно як для дизеля.

Авто комфортне в керуванні. Окремо хочу виділити 8-ми ступний автомат Aisin. Можливо мені так пощастило, но робота коробки дуже комфортна, плавна. (Зверніть увагу, в даній АКПП не міняться олива, тому це ще одна економія даного авто. Термін експлуатації коробки 300тис, но я думаю що довше). Окремої похвали заслуговує світло!!!

Сидіння, також окрема їм похвала. Мій зріст 2м, тому не кожне авто мені підходить:). Тут, головне вірно підлаштувати сидіння та кермо під себе. Без зупинки проїжджаю 800км і не втомлююся. (кожні 250км авто попереджує зробити зупинку на каву).

Нажаль, немає адаптивного круїз контроля. Але, є дуже потрібна річ для їзди у місті, лімітатор швидкості. Так як зараз вже у кожному місті є камери контролю швидкості, дуже потрібна річ. Виставляю швидкість 69км/год і машина більше не розганяється.
Щодо розходу палива, у мене в місті нижчий чим за містом:), із за швидкості.

Академмістечко-Чабани (щодня на роботу), розхід 5.5л. Поїздка у центр, орієнтовно 6л. За містом 6.6-6.8л.

Заправляйте якісний дизель, дані двигуни (євро 6) вкрай чутливі до не якісного пального.

Ціна та якість, повністю перевершили мої очікування по даному авто. 91000 пробігу продовжую

Плюси автомобіля:
Розхід.
8-ми АКПП.
Світло.
Сидіння.
Можливість відкидання сидінь заднього ряду з багажника.
Безконтактне відкривання багажника (проведення ногою під авто).
Надійність.

Мінуси автомобіля:
Мало місця на задньому ряді, особливо за мною.
Дуже не якісне покриття керма (еко шкіра), після 50тис почав облазити. Нажаль, зараз кермо у дуже не привабливому вигляді.

Ні Так
Відгук був корисним?

Обговорити відгук про Opel Grandland X 2019

777Александр777  

Жодних нарікань по роботі двигуна чи ходової немає.
А на то, что светится чек не обращайте внимание

-1ВІДПОВІСТИ  
Danubecaptain  

777Александр777, людина ж написала що саме трапилось. На мій погляд - нічого екстраординарного, що потребувало б якогось втручання в мотор.

+2ВІДПОВІСТИ  
Anton_T  

Бегите из сервиса, в котором говорят что маслов в гидротрансформаторе расчитано на весь срок службы авто. Говорят подобное либо ваши недоброжелатеоли, либо клинические кретины. Масло в Aisin меняется каждые 60, максимуму 80 тыс. км. (полная замена литров 10), если частичная (4-5 л.) то каждые 40 тыс. км.

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація

Інші відгуки власників
Opel Grandland

cabman
Украина, Киев
27.08.2019

Власне придбали авто на механіці в комплектації Енджой. Колір - вологий асфальт, за каталогом опеля - платиновий сірий. Встигли вже опробувати і на трасі, і по місту. В цілому при загальному пробігу 8 читати відгук

Ник
Украина, Киев
08.01.2020

Вот и стал обладателем данного авто. Счастливым или нет покажет время. Выбирал между Спортеджем, Каджаром, Атекой и Кашкаем. Также тестил Витару, RAV4, SX4, 3008 пыж и Ситроен C5. Последние 2, особено читати відгук

Автобазар InfoCar.ua

Продаж б/у Opel

Opel Zafira 2007 Opel Zafira 5800$ 2007