Відгук Opel Crossland X 2019 1.2 turbo бензин автоматична

Роман
Роман
Украина
Киев

14.05.2020
Opel Crossland X
Opel Crossland X

Рік, пробіг: 2019, 2.000 км
КПП, привід: авт., передній
Двигун: 1.2 turbo бензин
Компл.: Invitation
Кузов: позашляховик, 5 дв.

Надійність Комфорт Ходова Зовнішність Загальна оцінка2
Витрата пального по місту: 10.5 л/100км, по трасі: 6.0 л/100км, середній: 8.0 л/100км

Почну не стандартно. Але тим хто придивляється дане авто, раджу спочатку проїхатись конкретно на тому авто яке будете купляти. По рівній дорозі і перевірити чи не веде в бік. Бо як виявляється і таке може бути, навіть після корекції розвалу-сходження, заміни місцями коліс і т.д. І це можливо масова проблема, або одинокі екземпляри. Чекаю вирішення проблеми від постачальника Опеля PCA Україна. Хоча перша відповідь була в стилі - ваші проблеми - наклон дороги, вітер, шини, тиск повітря.

Тепер про авто:

Салон: як для компактного кросовера салон зроблений з якісних матеріалів, приємний на вигляд та дотик.

Двигун: Турбо додає драйву, авто юрке та швидке. Оберти набираються вмить.

Розхід палива: Заявлені в характеристиках - 6, 5л по місту теоретично можна отримати якщо не торкатись педалі газу. Ну ви зрозуміли :) А так біля 10л місто з пробками та короткими дистанціями. Якщо місто на більш дальні дистанції думаю біля 8-9л. Шосе - біля 6л якщо не летіти. Може і в 4.8л можна влізти при їзді 90 км/год без обгонів. В принципі як для автомата і авто вагою під 1200кг - то це адекватний розхід. Але писати 6.5л/місто - це смішно.

Шумка: Авто ідеальне для міста, тихий двигун. Але по шосе на швидкості 100+ шумка слабенька, в основному аеродинамічні шуми та арки. Довго не проїдеш. Для порівняння - моє друге авто Кіа Спортейдж 2018 дизель - тиха і комфортна на дальняки.

Кліренс: норм, поки нічого не чіпляв.

Фішки: безключовий доступ, вихід зі смуги, LED - круто, відслідковування знаків руху швидкості.

Комфорт водіння: По місту бомба, легке кермо, невеликі розміри. Але при їзді по шосе із-за того, що веде в бік нажаль комфорту не відчуваєш. Постійно потрібно тримати кермо та підрулювати. По місту не так відчувається. Якщо спочатку я думав, що банально не налаштували розвал при продажу. Їздив собі, думаю якось заскочу на розвал і зроблю. То після двох розвалів, та заміни місцями передніх коліс (тягне то вліво, то вправо якщо міняти місцями). Роблю висновок - розвал ні при чому. А офіц. сервіс пожимає плечами і каже, що ви не перший. Що ми тільки не робили, а виправити не змогли. Кажуть - я не перший... Тому ще раз прошу - шановні РСА Україна вирішуйте дану проблему. Автомобіль який їде криво - небезпечний в експлуатації. Як швидко зітруться шини, також питання. Віддав за авто загалом під 25т.уо - а осад залишився неприємним.

Плюси автомобіля:
Якісний салон, купа фішечок і сучасних систем, динамічний двигун.

Мінуси автомобіля:
Веде в бік, розвал/сходження нідочого. Брак? Конструкторська помилка? Розхід палива по місту не відповідає заявленим характеристикам.

Порада покупцеві: Після того як проблема з напрямком руху вирішиться, я буду радити для покупки дане авто і відкорегую відгук. А поки, всі хто хоче купити Опель Кросланд Х - сідайте конкретно на екземпляр який буде вашим і проводьте тестдрайв по прямій. Peugeot 2008 і Citroen C3 Aircross на одній платформі. На них я б теж це перевірив, навсякий випадок.

Ні Так
Відгук був корисним?

Обговорити відгук про Opel Crossland X 2019

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Ser Gio  

Дуже цікаво виходить з перекиданням коліс, то вліво тягне, то вправо...А у вас колеса штатні? Проблема зразу проявилася чи після того як на шиномонтаж з'їздили?
В моїй практиці теж вело автомобіль в сторону (але завжди в одну, незалежно від коліс), потім виявилось, що перетянули ручнік і колесо підгальмовувалось.

ВІДПОВІСТИ  
romman  

Ser Gio, @Ser Gio, Тягнуло з салону, просто довго не їздив по шосе. А тут останнім часом довелось. Що на зимовій гумі, шо на літній базовій. Сьогодні придивився - таке відчуття що це не розвал, а щось з кермом. На ямках, відпущене з рук кермо саме відходить в сторону. Із-за цього авто веде. Навіть якщо уклон дороги більший спправа, веде туди ж.

ВІДПОВІСТИ  
Shep  

romman, возможно надо просто сделать адаптация датчика положения руля, незнаю как на ореоле делается, а на вагах подключается комп , и там активируется такая адаптация , у меня такое было после того как мне заливали прошивку руля от другого авто, на приборку появился значек руля и надо руль до упора в одну сторону , потом до упора в другую повернуть и все. как раз этот датчик , у вага он называется g85 отвечает за ровный ноль, и иногда его надо даже после сход развала адаптировать. спросите у сервисменов , есть ли такой датчик у вас и чтобы она запустили компьютером его адаптацию. хотя конечно если они пытались решить вопрос , они это первым делом должны были сделать.но всякие рукожопы попадаются...

+7ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 2
Wert  

Цікаво, пиж 208 1150 кг. а витрати в межах 5-6 л в місті. А тут 8-10

+1-3ВІДПОВІСТИ  
Wert  

Wert, не догледів, що турбобенз

+1ВІДПОВІСТИ  
Roman Novikov  

Покупал Opel CrosslandX в январе 2020, машина 2019 года производства. Сейчас пробег 5433км, средний расход (смешанный цикл) от 6.2л на 100км до 7л на 100км, в зависимости от пробок и как давить на "тапку". Проблемы с рулевой отсутствуют. Пока норм, доволен. Надеюсь Ваша проблема с рулевой разрешится и будете наслаждаться авто.

+4ВІДПОВІСТИ  
ErickChe  

Roman Novikov, детальний відгук з фото писати будете?)))

ВІДПОВІСТИ  
Roman Novikov  

ErickChe, думаю уже нет смысла писать отдельный отзыв) тут в комментариях уже много написано

+1ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 5
romman  

Дякую! А це автомат чи механіка? Двигун 82кс чи 110кс?

ВІДПОВІСТИ  
Roman Novikov  

romman, Автоматическая коробка, двигатель 110л.с., комплектация базовая.

ВІДПОВІСТИ  
romman  

Є нестиковка. Ви кажете що авто базове, тобто комплектація Енджой 2019р для України. Нижчі сюди не завозили. Але в таких комплектаціях монітор БК тільки кольоровий. А у вас "піксельний".
Ось фото БК 110кс 6АТ комплектація Енджой з Ютубу 5-та передача Україна. https://fs30.fex.net/preview/2799178778/0x0
Тут і витрати палива ближчі до моїх, і БК кольоровий.
Цікаво

ВІДПОВІСТИ  
Roman Novikov  

romman, я машину брал в салоне по адресу ул.Семьи Хохловых 9а. То что в базовой комплектации не цветной дисплей, я заметил сразу т.к. на тесте катался на машине в топовой комплектации. В принципе обе комплектации я осмотрел внимательно, 3 раза был в салоне и сравнивал enjoy и innovation.
Теперь по поводу фото по вашей ссылке. Посмотрите внимательно и скажите мне когда в комплектации enjoy появился запуск двигателя с кнопки?)) На фото показан салон машины в комплектации innovation))
Вообще машин в базовой комплектации 2019года выпуска было 2 модификации. У одних машин был зимний пакет (кажется он включал: подогрев сидений, обогрев руля и лобового), а у других его уже не было. Я хотел машину 2019года с зимним пакетом, но мне сказали, что их уже нет на складе, поэтому пришлось брать машину без зимнего пакета. Я не знаю есть у них отличие в дисплее бортового компьютера или нет т.к. машину с зимним пакетом я не видел.
И ещё такой момент, если вы посмотрите мое фото БК внимательнее, то возле цифры 1 вы заметите букву "D", что означает drive, а это соответствует автоматической коробке.
P.S. если хотите можем встретиться и я покажу вам показания БК в живую. Я живу в пригороде Киева, каждый день катаюсь на работу в Киев

-1ВІДПОВІСТИ  
romman  

Roman Novikov, Так букву на дисплеї з автоматичною коробкою, я помітив
А система розпізнавання знаків у вас є? Бо в Енджой 2019 вона була. І по теоретично дисплей БК мав би бути кольоровим, щоб знаки виводились.

+2ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 3
romman  

На днях поїду другий раз до дилера з приводу керма. Скажу щоб датчик положення керма перевірили, якщо знають що воно таке. Про результати відпишусь

+3ВІДПОВІСТИ  
ErickChe  

romman, Вам би з Романом зустрітися, проїхатися на машинці один одного, порівняти тягне/не тягне в сторону...

+1ВІДПОВІСТИ  
romman  

Shep, Був вчора на сервісі. Сказали що вже робили процедуру калібровки керма на іншому авто з моєю проблемою. І нажаль нічого не допомогло. Конструктивна особливість і з нею нічого не зробиш. Пожали плечами, поспівчували і все.
Паралельно проїхався на тестовому Кросланді, там такої проблеми не було. Їде рівно і без проблем.
Получається - купи нову машину і чекай поки притреться?

ВІДПОВІСТИ  
no-name  

romman, Доброго дня, при виборі авто шукав дефекти у європі на https://car-recalls.eu. Наразі там бачу 2 проблеми, які можуть бути (в теорії) актуальними для вашого випадку, якщо воно 2019-го модельного року, принаймні вони стосуються підвіски.
Випадок 1, який імовірно ще не пофікшений
https://car-recalls.eu/recall/opel-crossland-x-2018-2019/
Випадок 2, який мав би бути пофікшений, але хто зна
https://car-recalls.eu/recall/opel-crossland-x-2017-2/

На своїй якихось проблем не помітив, тому дуже цікаво чи вдасться вирішити вашу проблему.

+2ВІДПОВІСТИ  
romman  

no-name, Дякую! Але там ніби проблеми з заднім мостом. Не думаю, що він може впливати на керування. Хоча хто його знає

+1ВІДПОВІСТИ  
Georgis  

Сегодня проехался на тест драйве Crossland X. Тоже самое было, на трассе при езде более 80км/ч очень сильно тянуло в право. Когда сказал об этом представителю opel, получил ответ что потоки ветра или развал нужно сделать. Вообщем реальная проблема.

+2ВІДПОВІСТИ  
romman  

Georgis, в мене навіть на малій швидкості тягне.
Благо при різкому гальмуванні рівно тримається. Перевірив спеціально

ВІДПОВІСТИ  
Mangol  

нужно быть идиотом чтобы взять ЭТО за 25 тыс. у.о.

+2-6ВІДПОВІСТИ  
romman  

Mangol, Порадьте кращий свіжий компактний кросовер, з лед-фарами в схожій комплектації. Ну і за "ідіота" - коли заробите свої 25т купите собі щось краще

+7ВІДПОВІСТИ  
Mangol  

romman, Sportage, Kadjar, Duster это только навскидку. вариантов в этой ценовой категории куча.

-2ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 21
flusspferdchen  

якщо від перестановки коліс змінився напрямок з'їзду, то справа у колесах, або датчиках в колесах (можливо навіть в одному конкретному колесі). ви не пробували ESP вимикати?

ВІДПОВІСТИ  
flusspferdchen  

flusspferdchen, спробуйте на пустій ділянці дороги виконати розгін до певної швидкості, рівномірний рух і потім поступове гальмування. вимкніть усі елкектронні асистенти і повторіть алгоритм. зафіксуйте на якому етапі машину повело вбік. мені здається що справа може бути у датчиках обертання коліс, тим паче що ви міняли гуму між сезонами, а диски лишились на місці. якщо якесь колесо/сторона, пригальмовує швидше, то і машину мало би повертати в той бік

ВІДПОВІСТИ  
romman  

flusspferdchen, дякую. Вимкну esp і спообую

ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 3
людмила яворская  

Добрий день.В мене теж Опель Кросленд Х і така ж проблема,тягне руль вправо.Зробили розвал,на Столичному Шоссе,там де і купували авто-нічого не допомогло.... Записалася знову,знову зробили розвал і знову нічого!!!!! Це жахливо...так напрягає постійно поправляти руль

+2ВІДПОВІСТИ  
romman  

Добрий день. На днях замінив шини на зимові. І тяга в сторону практично пропала. Може дійсно щось з заводськими шинами

ВІДПОВІСТИ  
людмила яворская  

Я змінила шини тиждень тому,все одно тягне в право. Спробую зробити розвал на ІЛТА ( вони обслуговують Опель),але там дорожче на 500 грн))

ВІДПОВІСТИ  
romman  

людмила яворская, Розвал нажаль не допоможе. Спробуйте колеса місцями переставити

ВІДПОВІСТИ  
людмила яворская  

Дякую,літню резину переставляли-недопомогло

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація

Інші відгуки власників
Opel Crossland X

Roman
Украина, Львов
09.12.2019

Вибір. Першопочатково ми з дружиною хотіли просто нове авто, аби мати поменше заморочок із експлуатацією. Але трохи підійшовши до питання критичніше вирішили що рано ще Україною їздити із кліренсом 12 читати відгук

Володимир
Украина, Львов
10.07.2020

Щоб врівноважити негатив від попереднього вдгуку додам свій. Бо якраз по курсовій стійкості зауважень "0". Для інформації потенційним покупцям: Реальний розхід при змішаному циклі (тро читати відгук

Автобазар InfoCar.ua

Продаж б/у Opel

Opel Zafira 2007 Opel Zafira 5800$ 2007