Відгук Acura MDX 2008 3.7 бензин + ГБО автоматична

Юрій
Юрій

Украина
Киев

30.04.2020
Acura MDX
Acura MDX

Рік, пробіг: 2008, 135.000 км
КПП, привід: авт., повний
Двигун: 3.7 бензин + ГБО
Кузов: позашляховик, 5 дв.

Надійність Комфорт Ходова Зовнішність Загальна оцінка4
Витрата пального по місту: 22.0 л/100км, по трасі: 10.0 л/100км, середній: 18.0 л/100км

На момент покупки мав авто – Nissan Qashqai 2008. Просто було трохи вільних грошей і дуже хотілось чогось динамічнішого і більшого, як друге авто в сім’ю. Основні варіанти, які розглядав були Lexus RX 350 2008, Acura MDX 2008, Audi Q7 2008.

Лексус не дуже подобався ззовні і всередині, але підкупав надійністю і ціною запчастин. На новішу модель грошей не вистачало.
Акура подобалась і ззвовні і всередині. Теж японець – ціна запчастин і надійність підкупали.

Ауді лякала надійністю і ціною запчастин. Хоча дуже подобалась.

Коротше довго мучився і вирішив спробувати Акуру. Почав підбирати варіанти і переглядати. Їздив на кучу варіантів. Після декількох переглядів всі варіанти з світлим салоном відкинув, так як салони просто в жахливому стані. Потаскані, затерті… Вирішив брати тільки з чорним салоном. Пробіг підбирав в районі 100000км. Щодо загального стану авто – майже всі були із скрученим пробігом по різним признакам(потертість руля, стан водійського сидіння, підлокітника та інше). Також у більшості є ті чи інші підкраси і тп. Знайшов варіант з пробігом 120000 і по стану салону була не погана, але з підкрасами. І по ціні була хороша пропозиція. Машина була на оригінальних регульованих стойках, які недавно замінені. Вирішив брати.

Перші враження – авто дуже класно їде. Прискорення вражає! Машина реально дуже динамічна. Відчуття, що завжди готова рвонути. Особливо якщо перевести коробку в положення D3 – обмеження на 3 передачі. Обороти тримаються в стані бойової готовності і найменше натиснення педалі проводить до ривка. І при цьому мотор ще дуже приємно звучить. Коротше, дуже гарні емоції дарувало авто.

На трасі теж все класно. 120-180 з обгоном відразу 3 фур на одному диханні. При рівномірній їзді на трасі машина відключає 2 циліндри і суттєво економить пальне. На ній економно їздити не можливо, а якщо їздити динамічно, то витрата пального теж вражає. Тому з часом поставив ГБО.

Коротше за зв’язку мотор+коробка можу сміливо ставити 5. Якщо не враховувати витрату пального))

Про повний привід писати не буду - SH-AWD. Скажу лише, що тут питань до даного авто бути не може. Теж 5.

По ходовій. Ходова в авто не однозначна. Коли переїжджаєш лежачого поліцейського, ще 3 рази присідає, якщо в режимі комфорт, але на стиках дуже неприємно віддає і гупає. Взагалі сказати, що вона дуже комфортна не можу. З часом стала взагалі здаватись жорсткою. В режимі Спорт машина взагалі не присідає, не крениться і в салоні відчувається кожен камінчик. Зате йде як по рельсам. В принципі на спорт схоже.

Розміри і оглядовість. Ось тут все теж не однозначно. Оглядовість в авто не продумана. Зеркала маленькі, парктроніків немає – тільки камера заднього виду. Задом паркуватись складно. Габарити теж грають в двоє воріт. З однієї сторони в салоні дуже просторо, багажник просто вражає- це трюм. Туди влазить ВСЕ, без перебільшення. Але паркуватись і їздити в середньому ряду не зручно, бо тяжко оцінювати правий габарит і відстані до сусідніх авто. І відповідно до всього вище сказаного якщо в місті почати динамічно їздити, то тебе постійно переслідує відчуття, що ти заліз верхи на слона і ганяєш на ньому по вузьким вуличкам.

Ще враховуйте, що авто має проблеми. В підлокітнику, біля задніх дефлекторів стоїть Блютус. І ще Акура використала якусь модну технологію не пайки, а приклеювання. Коротше це все щастя від нагрівань + по нашим дорогам в якийсь момент відвалюється, коротить і починає грітись. При чому садить акумулятор в 0 за ніч. Ось так я і попав на акумулятор. Це була одна з перших поломок, яку ще й не відразу вдалось визначити (кілька раз катався на СТО і прикурював авто). Ще мені повідомили, що стойки з регулюванням на передок, як у мене по 400 Евро/шт. І потім попадаючи в кожну наступну яму ти так чи інакше про це згадуєш… Поставити стойки без регулювання – варіант. Але якось довелось на такій машині проїхатись – в комфорті сильно втрачається.

З даним авто мені не дуже повезло. Як потім визначив скручено було щонайменше 80000км, тобто уже було мінімум 200000км.

Через деякий час авто почало «сипатись». Спочатку акумулятор + блютус, потім заміна ремкомплектів супортів, потім форсунка омивача, опори двигуна, радіатор, насос гідропідсилювача, датчики в шинах, перетерся один з провідків в джгуті водійської двері, вибиття каталізатора і обманка(без цього в даному авто ніяк, бо тут зациклена система і якщо каталізатор розсиплеться, то його стружка піде в мотор). Останньою краплею стало ДТП. Мені лівий бік протерла «білява» пані на Lexus RX 350. Після цього набридло кататись по СТО і вирішив продавати. Відремонтував і продав.

Про надійність по моєму посту прошу не судити. Думаю мені, просто, не повезло.

Плюси автомобіля:
Розмір салону і багажнику. Повний привід. Мотор і коробка. Дизайн і матеріали.

Мінуси автомобіля:
Маленькі зеркала. Відсутність парктроніків. Обмежена видимість і тяжко контролювати габарити авто. Не дуже комфортна підвіска. Світла фар вистачає тільки з увімкненими протитуманками. Шумоізоляція дуже слабенька. Витрата пального далеко за гранню розумного. Заводський дефект з Блютусом. Дуже дорогі оригінальні стойки з регулюванням.

Порада покупцеві: Взагалі авто не погане. Кому потрібен великий сімейний автомобіль з непоганою динамікою і великим багажником можна сміливо брати, але перед тим РЕТЕЛЬНО перевірити авто на СТО. + максимально старатись перевірити пробіг. Мотор тут і 500000 без проблем ходить, а от всякої всячини, яка ламається частіше теж вистачає. В ідеалі шукайте у власника, який дасть бумаги з тим, що нещодавно було роблене. Чим більше зроблено, тим менше доведеться Вам) Ще зважайте на варіант підвіски і добре думайте, що вам важливіше. Втрата в комфорті чи в грошах і переживаннях)

Ні Так
Відгук був корисним?

Обговорити відгук про Acura MDX 2008

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація

Інші відгуки власників
Acura MDX

Олег
Украина, Киев
28.09.2008

У меня такая машина уже как год и я очень доволен этой машиной. В ней нету ничего лишнего, в салоне себя чувствуеш очень комфортно....Берите не пожалеете что возьтёте её..... читати відгук

Максим
Украина, Киев
08.10.2008

проходимость автомобиля по плохим дорогам стала чуть хуже, прочность подвески снизилась, но ходовые качества при движении по хорошим дорогам практически не уступают обычным легковым универсалам или УП читати відгук

Автобазар InfoCar.ua

Продаж б/у Acura MDX

Acura MDX 2021 Acura MDX 49750$ 2021