Відгук Renault Sandero 2017 1.5 turbo дизель механічна

Олександр
Олександр

Украина
Сокиряны

04.07.2019
Renault Sandero Stepway
Renault Sandero

Рік, пробіг: 2017, 14.000 км
КПП, привід: мех., передній
Двигун: 1.5 turbo дизель
Компл.: КПП 5-Мех, базо
Кузов: хетчбек, 5 дв.

Надійність Комфорт Ходова Зовнішність Загальна оцінка4

Привіт! Вирішив написати відгук для тих, хто придивляється до Степвея, бо сам читав перед покупкою.

Машину брав нову, вона у мене перша, тому можливо відгук не зовсім об’єктивний. Машина мені подобається, я її навіть люблю, з дружиною називаємо її «Степанич», як і на форумах її називають.

Машині вже 2 роки (виробництва травня 2017р.), дизель 1.5, КПП 5-Мех. Базова комплектація. Додатково в салоні Рено замовляв пластикові накладки в колісні арки. Подарували гумові коврики в салон та бризговики. Гумовий піддон в багажник купляв в салоні Рено пізніше. На Аліекспрес купив камери переднього та заднього вигляду, монітор портативний розкладний, в Україні купив сигналізацію діалогову з динамічним кодом – ставив все в салоні Рено, щоб збереглася гарантія.

Проїхав близько 14 тис. км (поки що не їду на великі відстані, бо дуже малі діти).

1. Салон: мене влаштовує, на передніх місцях простору достатньо для дорослих. На задніх простору достатньо для дітей (стоять автокрісла), єдине що малюки ногами торкаються спинок передніх сидінь, але купив на Аліекспрес поліетиленові захисні чохли на спинки передніх сидінь і проблем немає. Так, бюджетно, але все зручно і продумано.

Мінуси:

а) залишаються сліди на пластику (не стійкий до подряпин);
б) слабка звукоізоляція салону (на нормальних дорогах все гуд, але на поганому покритті – аж в голові гудить, коли їдеш довго). Не розумію економії виробником мізерних коштів на улаштування шумки.

2. Багажне відділення: місця достатньо щоб і речі возити і овочі з села привезти. Якщо зняти верхню горизонтальну поличку – місця взагалі вагон, більше мені не потрібно.

3. Колеса і диски: з салону машину брав з гумою контіненталь (завод в Румунії) R16/205/55, на металевих дисках зі спицями та ковпаками – дуже красиво. Але досвід показав, що профіль малуватий, тому в салоні Рено замовив зимовий комплект бріджстоун R15/185/65 (взяв шини з дисками R15, бо за такі гроші можна взяти лише шини R16, без дисків), на металевих дисках рено (без спиць). Металеві диски на обох комплектах замовляв свідомо - вже молотками з тестем їх рівняли пару разів, не знімаючи шини.

4. Двигун та КПП: двигун К9К 90 к.с. тяговитий, достатньо потужності, але варіант 110 к.с. не був би зайвим. Кпп також краще була б 6-Мех, бо на швидкості від 120 км/год витрати палива починають дуже рости. Витрати палива середні близько 4.5 л, бо їду максимум 100-120 км/год – мені достатньо. Заправляюсь лише на ОККО, щоб не було ризиків пошкодити паливну систему.

5. Допоміжне обладнання: кондиціонер механічний працює супер, радіомагнітола нормальна, є функція Hands Free Bluetooth – мене просто бісить, коли бачу водіїв за кермом з телефоном біля вуха. Камера заднього вигляду просто необхідна, передня не обов’язкова, але у місті використовую інколи. Думав за підлокітник передній, але зараз розумію, що він не потрібний – це моя суб’єктивна точка зору.

Кліренс майже 200 мм – реально круто для наших вбитих доріг, особливо сільських.

В цілому машиною дуже задоволений, незважаючи на недоліки. Якби на момент купівлі авто мав більше коштів – купив би Дастер, однозначно, але Степанич також радує.

Плюси автомобіля:
Кліренс великий. Низькі витрати палива, якщо не дуже крутити движок. Підвіска гарна. За таку ціну авто з дизелем не візьмеш (китайців не розглядав).

Мінуси автомобіля:
Низька якість пластика (не стійкий до подряпин). Погана звукоізоляція салону.

Порада покупцеві: Дуже достойний варіант, за свої гроші.

Ні Так
Відгук був корисним?

Обговорити відгук про Renault Sandero Stepway 2017

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Василь К  

Ех, люблю правдиві відгуки

+2ВІДПОВІСТИ  
Wert  

якщо 15 колеса, то я б поставив би 195*65*15.

+1ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Wert, для зими кращі вужчі колеса - так спеціалісти радять.

ВІДПОВІСТИ  
Wert  

alex_74, якщо бути точнішим, то спереду -вузькі, а позаду- широкі. Я такі на 208 ставлю і якраз гут з 185*68*15 було стрьомніше

ВІДПОВІСТИ  
nazimar  

Специалист продать хочуть чем ширші катки тим більше пятно контакту з дорогою особливо коли дощ на вузьких ти поїдеш як на санах

-1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація

Інші відгуки власників
Renault Sandero

Ярослав
Украина, Львов
22.05.2017

Купив з салону... давно придивлявся до цієї машини... До цього їздив на фіатах: альбеа і лінеа (брав нові )... Завжди подобались припідняті хачбеки, з кросоверським виглядом... Сандеро не виключення, читати відгук

Слава
Украина, Харьков
11.07.2017

Перед тем как читать данный отзыв, прошу принять во внимание и делать поправки на тот факт, что это первая машина, и соотв опыта езды на другом автомобиле нет. Машина понадобилась для простой цели читати відгук

Автобазар InfoCar.ua

Продаж б/у Renault

Renault Megane 2016 Renault Megane 18800$ 2016