Відгук Hyundai Santa Fe 2021 2.2 turbo дизель автоматична

Roman Slisenko
Roman Slisenko

Украина
Полтава

25.08.2021
Hyundai Santa Fe
Hyundai Santa Fe

Рік, пробіг: 2021, 5.000 км
КПП, привід: авт., повний
Двигун: 2.2 turbo дизель
Компл.: Elegance
Кузов: позашляховик, 5 дв.

Надійність Комфорт Ходова Зовнішність Загальна оцінка3
Витрата пального по місту: 10.0 л/100км, по трасі: 8.0 л/100км, середній: 9.0 л/100км

Придбав даний автомобіль наприкінці весни 2021. Сподобався дизайн і габарити цього авто. До цього володів також корейським автомобілем (KIA Sportage) і ніяких питань в плані надійності до нього за 9 років експлуатації не було, тому вирішив зупинити вибір саме на цьому авто. Перші враження були досить позитивні, але досить скоро все різко змінилося.

Перше що я помітив - дуже низька якість підгону деяких деталей кузова і салону:

1. Зазор між правим заднім фонарем і кришкою багажника значно більший ніж з лівої сторони.
2. Місце стику, де двері ніби переходять в торпеду, зовсім не співпадає як по горизонталі так і по вертикалі.

Другий сюрприз чекав мене вночі. Коли я увімкнув світло фар, то був просто вражений. Без перебільшення, гіршого світла я не бачив у жодному автомобілі за все життя. Його форма і якість просто "вражають". З цим питанням я почав звертатися скрізь, на сервіс, до дилера, до дистриб'ютора навіть писав корейцям, але після 2 місяців моїх звернень все що я отримав - світло сертифіковане і відповідає всім стандартам. Можливо, з цього можна було б і посміятися, якби одна фара не коштувала 50к грн. Спочатку я думав, що це тільки у мене так, але дилер погодився зрівняти світло на такому ж авто(на жаль, це робилося тільки на території салону) і як мені здалося, там воно приблизно такої ж якості. Відрегулювати, чи хоч щось зробити з ним не можливо. Ось тут можна переглянути відео https://www.youtube.com/watch?v=kIhTCPeV3UI.

Третій сюрприз чекав мене на 1700км. Автомобіль просто під час руху переставав їхати, але не повністю, а просто втрачалася потужність і оберти не піднімалися більше 3т. Автомобіль стало просто небезпечно експлуатувати, так як ця проблема могла з'явитися в будь-який моменті дуже б не хотілося щоб це сталося наприклад при обгоні, чи виїзді десь на перехресті. З цією проблемою "боролися" більше місяця. Врешті-решт, цю проблему знайшли і усунули. Проблема була в "дросельній заслонці" яку замінили по гарантії.

Четверта проблема - періодично автомобіль взагалі не заводиться. Можливо, це проблема в сигналізації, так як вона схоже не вимикається. Єдине, що допомогає в такій ситуації - завести автомобіль із смартфона. Закрити/відкрити ключем, відійти/підійти - не допомогає. Звертався і з цією проблемою, сигналізацію перевірили, сказали все ок. Проблема так і не вирішена.

Плюси автомобіля:
1. Хороший дизайн.
2. Досить об'ємне багажне відділення.

Мінуси автомобіля:
1. У комплектаціях Dynamic i Elegance ближнє і дальнє світло неможливо описати словами. Гіршого просто не бачив.
2. Через 1700км почалися проблеми з двигуном.
3. Якість підгону деталей кузова на рівні дешевих китайських авто.

Порада покупцеві: Ні в якому разі.

Через 5 міс. і 24 днів Roman Slisenko дописав: Після 8 місяців експлуатації даного автомобіля можу його оцінити більш раціонально. Більшість проблем, які я описав вище це скоріше виняток із правил. Проблему із "дросельною заслонкою" усунули (замінили по гарантії) і більше ніяких проблем не було. Проблему, що автомобіль міг заглохнути і не заводитися також знайшли. Причина була у тому, що сигналізацію підключили не зовсім коректно. З другого разу у них все вийшло і більше ця проблема не з'являлася. З приводу підгону деталей кузова, я подивився на автомобілі інших марок, то ця проблема є у всіх. Десь менше, десь навіть більше але є скрізь. З приводу світла. Так, воно гірше ніж у конкурентів, але я зміг його відрегулювати(на скільки це можливо) і впринципі їздити можна. Також вдалося протестувати дане авто в зимових умовах і в цьому плані я не був розчарований. При -17 заводиться без проблем и 4WD працює відмінно. Хочеться вірити, що в майбутньому більше проблем з цим авто не буде.

Ні Так
Відгук був корисним?

Обговорити відгук про Hyundai Santa Fe 2021

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація

Інші відгуки власників
Hyundai Santa Fe

Ігор Петрів
Украина, Львов
28.10.2021

Автомобіль цікавий в першу чергу для комфортних подорожей за межами міста, крутного моменту 2.2 дизеля достатньо для того, щоб коробка не смикалась і триала ту ж передачу навіть при зміні ландшафту. Я читати відгук

Константин
Россия, Москва
15.03.2021

Я не люблю пафосные вещи, и не привык переплачивать за бренд, но ценю комфорт и надежность, поэтому и взял Hyundai Santa Fe в максимальной комплектации. Такая машина по качеству отделки и оснащению уж читати відгук

Автобазар InfoCar.ua

Продаж б/у Hyundai Santa Fe