Відгук Skoda Kamiq 2023 1.6 бензин автоматична

RudaPtaha
RudaPtaha

Украина
Киев

18.10.2023
Skoda Kamiq
Skoda Kamiq

Рік, пробіг: 2023
КПП, привід: авт., передній
Двигун: 1.6 бензин
Компл.: Ambition
Кузов: позашляховик, 5 дв.

Надійність Комфорт Ходова Зовнішність Загальна оцінка5
Витрата пального по місту: 8.2 л/100км, по трасі: 6.0 л/100км, середній: 8.5 л/100км

Вітаю, шановне товариство!

Поділюся досвідом покупки авто Skoda Kamiq (1.6 MPI 81 кВт 6-ст. авт., дорожній просвіт 19). Також розглядала Toyota Yaris Cross та Peugeot 2008.

Далі наведу свої враження і викладу свою персональну думку.

Вибір:

Спочатку визначалася із маркою авто та габаритами, враховувала кліренс, тех характеристики тощо. Відібрала собі на тест-драйв три авто: Toyota Yaris Cross, Skoda Kamiq та Peugeot 2008.

В Toyota Yaris Cross салон здався затісним, кермо - маленьким, ну і як на мене (як для споживача) - забагато космічних технологій всередині. За кермом і в салоні було некомфортно.

Щойно сіла тестити Skoda Kamiq - зрозуміла, що авто моє. Керувати було теж комфортно. Склалося враження, що відбулася синхронізація з авто. Тому в салон Peugeot левеня 2008 не їхала тестити.

Тортури вибору:

Коли визначилася із маркою та моделлю, потрібно було обирати між турбо 1.5 та атмосферником 1.6.

Вирішила попитати знайомих водіїв, хто чому надає перевагу. Згідно із моїм «дослідженням», адепти турбо топили за турбо: «рєщє з місця стартуватимеш»; «фуру легко обійти - вжиххх - і все!»; «будеш спритна, як вуж»; «у жодному випадку не бери атмосферник, це коли вже на пенсії будеш!» (останнє дуже стереотипно, до речі).

Адепти атмосферника казали таке: «атмосферники надійніші!»; «щоб відчути турбо, треба на трасу і втопити педаль. А де в місті ти «вжууух» збираєшся робити?»; «турбо це не єдиний ключ до успіху, важливо ще навики мати!»; «велика сила - велика відповідальність!» (останнє - цитата з Людини-павука, але вона не тільки про турбо чи атмосферник, це взагалі про відповідальність, особливо за кермом, не залежно від марки і об'єму/ типу двигуна :).

Навіть штучний інтелект по поличках розклав, хто кращий. Причому ліпше за будь-якого експерта, було виділено ключові моменти при виборі турбо чи атмосферника: манера керування, місце експлуатації (по місту, чи для подорожей) та бюджет.

Бюджет зіграв, звісно, головну роль (ви ж знаєте, що в салонне авто ще купу всього докупити потрібно).
Зупинилася на атмосфернику 1.6.
Чекала на авто місяць. Красунчик приїхав таким, яким я і планувала з опціями, які я обрала при формуванні «фаршу» в комплектації Ambition. Одночасно замовила зимові шини (зима близько).

Загальні враження:

Я задоволена автомобілем. Елегантний, лаконічний. В салоні - нічого зайвого, але є за що помацати :). Легко вивчити панель керування. Правду кажуть, потрібно відчути своє авто. Якщо я не помиляюся, Kamiq перекладається як «друга шкіра». Сподіваюся на максимальну синхронізацію із авто.

І вам бажаю знайти і відчути свою «другу шкіру» і не обов'язково в Skoda. Десь ваш soulmate чекає на вас!

Плюси автомобіля:
Інтер'єр, екстер'єр, якість.
Мене все влаштовує!

Мінуси автомобіля:
Будьте готові докупити купу всього в салонне авто.
Так, як на авто поки пересуваюся містом, в заторах розхід 8.2-9.00. У мріях було менше, але все розумію - затор є затором.

Порада покупцеві: Тестіть обов'язково декілька моделей і марок.
Якщо берете авто в кредит, як я, то КАСКО страшне й сумне. Але на то це й кредит.
Відразу замовляйте зимові шини.
Якщо є натхнення- щось із переліку додаткових опцій можна пошукати окремо. Мені авто тонувати за 3.500 грн. знайомі хлопці, , «салонна ціна» - 8.000+.
Будьте готові до екстра-витрат: блютуз коштує 10.000 грн, наприклад.

Ні Так
Відгук був корисним?

Обговорити відгук про Skoda Kamiq 2023

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація

Інші відгуки власників
Skoda Kamiq

Oleg Kudinov
Украина, Хмельницкий
10.07.2023

Машину купляв у автосалоні на прикінці березня. На даний час пробіг складає 2500 км. У авто подобається все. Єдиний недолік це не доукомплектованість при поставці з заводу. Я маю на увазі, що відсутні читати відгук

wandered
Украина, Кременчуг
11.12.2022

0. Про себе. Їздити біля керма і за ним почав ще до школи (загальний досвід років 50) і їздив багато на чому, від скейтборду до танка, для мене керувати авто це як дихати – не помічаю процесу. Крім св читати відгук

Автобазар InfoCar.ua

Продаж б/у Skoda

Skoda Superb 2007 Skoda Superb 5300$ 2007