Відгук Skoda Kamiq 2021 1.6 бензин автоматична

Carlover
Carlover

Украина
Киев

28.08.2021
Skoda Kamiq
Skoda Kamiq

Рік, пробіг: 2021, 7.950 км
КПП, привід: авт., передній
Двигун: 1.6 бензин
Компл.: Active
Кузов: позашляховик, 5 дв.

Надійність Комфорт Ходова Зовнішність Загальна оцінка5
Витрата пального по місту: 8.0 л/100км, по трасі: 7.0 л/100км, середній: 7.5 л/100км

Купував авто у березні 2021 у м.Київ.

На даний момент пробіг 7950 км. Основні критерії по яким вибирали авто були:

1. надійний двигун (бажано не турбований).
2. проста в обслуговуванні підвіска.
3. атвомат (бажано гідротрасформатор).
4. кліренс не менше 15 см.
5. колеса 16-17.
6. багажник який дозволяв би перевозити коляску.

Чесно кажучи з конкурентів подивися лише kia sportage, suzuki sx4, suzuki vitara - перший був дорожчий + по суті такий же двигун з таким же НМ але більшою вагою мені здався взагалі "баржою", останні два автомобілі підкупали можливісттю взяти з повним приводом, але салон у них - вибачте щоб не назвати по іншому - занадто лаконічний і дешевий.

Сказати по правді я - "ваголюб" і у сімї було декілька нових skoda і vw і не дивлячись на тещо камік я вперше побачив в салоні я приблизно розумів як він може себе вести на дорозі (що взагалі собою являє маленький suv від skoda). Якщо коротко - я дуже задоволений автомобілем, і можу рекомендувати його якщо вам потрібен не дорогий, надійний ТЗ для сімї (нижче вкажу більш предметно). Якщо э запитання - пишіть з радісттю поділюсь інформацією.

Плюси автомобіля:
- Стильний дизайн.
- Тактильні, якісні матеріали.
- Хороша надійність підвіски та двигуна (я про MPI).
- Великий кліренс.
- Хороша керованість.
- Хороша звукоізоляція салону.
- Хороше світло фар.
- Хороший виворіт керма (малий радыус розвороту).

Мінуси автомобіля:
- Лобове скло погано обдувається (мало отворів в панелі).
- Не інформативні дзеркала заднього виду (трапецивидні - як результат мертвих зон у них ще більше ніж у звичайних ваговських дзеркалах у прямокутній формі).
- Двигун надійний але йому не вистачає ньютон метрів (тяги), іноді на обгонах, осбобливо коли з пасажирами, особливо відчувається.
- Проце багато хто пише, я теж хотів би закцентувати увагу на тому що кришка багажника дійсно погано закривається. Дилер ствреджує - що такий ефект із-за нових резинок і створення вакуума. Незнаю у skoda tour такого не було - може там кришка важча була.
- Незнаю чи це мінус - але кермо самої дешевої версії - так з поліуритану - це як би ок, а от товщину можна убло трошки більу зробити - мені не зручно було його тримати.Наприклад у vw polo самий дешеве кермо набагато краще.

Порада покупцеві: Автомобіль однозначно вартий вашої уваги якщо не шукаєте супер-ракету з потужним двигуном. У каміка як і у всіх інших авто є свої мінуси, але на фоні плюсів - мінуси нівелюються. Авто прекрасно підійде як сімейний так як тут є і багажник (не самий великий але каляска поміщається), великий кліренс, не малий салон (навіть пасажирам з високим ростом буде достатньо комфортно), надійна, збита підвіска яка прекрасно підійде для наших доріг, атмосферний не вибагливий двигун який прекрасно себе відрекомендував на вітчизняному ринку. По кузову ще рано говорити так як авто ще зовсім нове, але маючи досвід попередніх моделей - думаю тут теж все буде ок.

Ні Так
Відгук був корисним?

Обговорити відгук про Skoda Kamiq 2021

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Автор відгуку  

Ще з мінусів-неякісне скло центрального дашборду(пластик дуже царапучий)-протер мякою ганчіркою-і все в царапках.Вночі іх не видно, а ось вдень-дуже докучають.Читав на форумі vw-зараз такі матеріали у всіх авто концерну wag.Може не супер критична штука, але поцарапаний борд на першій тисячі мене розчарував.

+2ВІДПОВІСТИ  
ceet  

Вітаю!
Цікаво, а у Вас присутній невеличкий шум від колес, при натисканні педалі гальм?

+1ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

ceet, я не помічав саме при галюмуванні, але в цілому в залежностіі від покриття буває шум.

-1ВІДПОВІСТИ  
Сергей ABC  

У вас повна база? Ніяких додаткових опцій не замовляли? І ще, який ви колір обрали?

+2ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Сергей ABC, у мене база у білому кольорі. Докуповував: сигналізацію, бризговики, прозору плівку на пороги, зимню резину та диски, резинові килими в салон та багажник (обєктивно - краще купити не брендовані - вони трошки дешевші проте якісніші та закривають краще (наприклад водійське місце). В планах поставити захист на радіатор (там великі зуби у решітці зараз) - але мене насторожує, що для встановлення їм потрібно буде знімати бампер - чесно офіціалам не дуже довіряю - маю на увазі у мене є певні сумніви що встановлять рівно з рівними зазорами. Скоріше за все ще буду ставити металевий захист картера, там стоїть захист з хорошого пластику та кліренс норм, але мені спокійніше коли металевий.

+1ВІДПОВІСТИ  
Ser Gio  

Що у вас з розходом масла на цьому двигуні? Тримає рівень?

+1ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Ser Gio, мала не бере ні краплі. рівень однаковий. міняв леише раз на 7 тисячах, зараз пробіг 10500, наступний раз буду міняти на 17000. цей двигун не бере масла, у мене був тур 2004 року - там масло взагалі не йшло - проїхав 95 000 км.

+1-1ВІДПОВІСТИ  
deavy  

vvdmitrishin, я свого часу розглядав можливість придбання Kamiq і дуже ретельно вивчав все, що пов'язано із авто, в першу чергу - відгуки про двигун. Так от 1.6MPI, який ставлять на ці авто, немає нічого спільного з тими 1.6MPI, які були на Турах.

Виявилось, що це - спрощена модифікація турбо-двигуна 1.4TSI EA211. І по ньому відгуки діаметрально протилежні. В одних 0,5л на 1000 - це норма, в інших мало не бере зовсім. Тобто лотерея, і за рівнем масла треба стежити дуже і дуже ретельно.

Я до лотерей ставлюся з недовірою. Але останньою краплею (і, насправді, головною причиною відмовитись навіть розглядати в подальшому Kamiq, Karoq або Октавію) стало те, що виробницвто цих двигунів остаточно перенесли з Германії на росію, в калугу (разом із 1.4TSI).

Так що порівнювати двигуни з Тура і цей - не зовсім коректно.

+2-1ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 7
ceet  

слухайте, давайте знайдемось на телеграм каналі - Skoda KamiqUA (пряме посилання тут, чомусь, банять)
Іноді виникають якісь питання і не тільки у власників, а і у потенційних покупців, обговорювати це там було б простіше

+3ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

ceet, давайте! додамся зараз.

+1ВІДПОВІСТИ  
Crosby1130  

Очень странно в современном мире ставить целью покупку авто с атмосферным двигателяюем, а потом к его минусам приписывать недостаточную мощность. Там же сразу по ттх на бумаге понятно, что машина для плавной и размеренной езды.

+6ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Crosby1130, Вибачте, для мене те що написано на папері не завжди все так однозначно, як для "бумажних" спеціалістів.

ВІДПОВІСТИ  
Slavik0080  

С 1,5 ТСИ это совершенно другой автомобиль,удовльствие было бы несопоставимо больше)

+1ВІДПОВІСТИ  
Ябадабаду  

Slavik0080, как и цена))

+2ВІДПОВІСТИ  
Slavik0080  

Ябадабаду, как раз разница в ощущениях больше чем в цене).Заплатил один раз и забыл,а кайфуешь каждый день)

+1ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 4
саша рыбак  

Со светофора 1.5 ТСИ на ДСГ - ..тупит..( задержка ) .
мне хозяин авто говорил. ( Был искренне этим не доволен он )

+3-2ВІДПОВІСТИ  
Volodimir 8  

То скорей не ДСГ у него, а гидротранс. автомат на 8 передач.

+2ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація

Інші відгуки власників
Skoda Kamiq

Олегатор
Украина, Киев
08.08.2021

Шумоизоляция, управление, тормоза - класс! Переключение передач - тремя пальцами. Динамики хватает вполне, стартует сразу. В городе и на трассе чувствуешь себя уверенно. При нормальном движении - з читати відгук

Вадим
Украина, Белая Церковь
22.12.2020

Расход по трассе 5.9, по городу вечером 10, утром 8.6 литров на 100 км. После Opel Astra h 1.6 робот, первые впечатления: 1. Руль в опеле реально кожаный как добротная довоенная кожаная сумка из Ит читати відгук

Автобазар InfoCar.ua

Продаж б/у Skoda

Skoda Yeti 2014 Skoda Yeti 11900$ 2014