Відгук Skoda Fabia 2012 1.6 бензин механічна

Александр
Александр

Украина
Чугуев

14.10.2012
Skoda Fabia Combi
Skoda Fabia

Рік, пробіг: 2012, 20.000 км
КПП, привід: мех., передній
Двигун: 1.6 бензин
Компл.: Ambition
Кузов: універсал, 5 дв.

Надійність Комфорт Ходова Зовнішність Загальна оцінка5

Авто службове - "дарованому коню в зуби не дивляться". за 3 місяці 20000 пробігу. Машиною задоволений повністю. По ходовим властивостям 5+. дорогу тримає добре. Салон просторий і місткий (якщо скласти задні сидіння то можна всунути багато корисних і габаритних речей). Дуже зручні передні крісла з добре вираженими бічними підтримками + регулювання по висоті у водія. Дуже добра динаміка розгону, маневреність по місту. Салон зібрано добре, на панелі приладів усе під рукою, на нерівній дорозі пластик не хрустить. Двигун чутливий до якості пального!!! Заливаємося 95 на мережі ЛУКОІЛ - то на різних АЗС цієї мережі різне пальне??? Пробував 95 ОККО та WOG - нарікань на роботу двигуна немає, волоче як віл. Хотілося б бачити дизель, будемо чекати на Skoda Rapid 1.6 TDI MT (105).

Плюси автомобіля:
Ходові властивості, маневреність, місткість салону. Двигун 1.6 для цієї моделі саме те що треба (пробував їздити на 1.2 і 1.4 - слабкуваті).

Мінуси автомобіля:
1) Витрати пального
місто - 7.0-8.0 л/100км в залежності від міста (по Києву до 9 л/100км)
траса:
90 - 110 км/год - 6.5-7.0 л/100км
120 - 140 км/год - 7.5-8.0 л/100км
140 - 160 км/год - 8.5-9.0 л/100км.
вирішувати вам з якою швидкістю вам їхати (хоча двигун 1.6 16 клапанний того вартий) інколи шукаю 6 швидкість.
2) Занадто дорогі аксесуари тюнінгу у ОФІЦІЙНИХ ПРЕДСТАВНИКІВ (гумові килимки салону + багажник у офіціалів до 1500 грн. на авторинку до 700 грн.
3) Чорна оббивка сидінь - видно весь бруд (ворсинки, волосся, пил), треба чохли нейтральних кольорів.
4) Щітки двірників замінив після першого ж дощу - рідні бюджетний варіант дуже низької якості.
5) Оптика добра, але лампи не витримують ніякої критики - а моїй комплектації стояли Угорські по 20 грн/шт. Після першого відрядження лампи головного освітлення і проти туманок замінив на авто лампи серії OSRAM NIGHT BREAKER PLUS - раджу усім.

Порада покупцеві: Авто для повсякденного життя в місті. Для молодої невеликої сім'ї саме те.

Ні Так
Відгук був корисним?

Обговорити відгук про Skoda Fabia Combi 2012

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Гость  

Фабия с двигателем 1.6 - это хороший дует.

-1ВІДПОВІСТИ  
Гость  

Уважаемый Александр,любопытно узнать,с чего Вы взяли,что двигатель требователен к качеству топлива?Смею Вас заверить,что у меня с ЭТИМ двигателем-Румстер,и проблем у нас с НИМ (топливом)-никаких.Заливаю и 92 и 95 .Разницы не вижу и не чувствую воопче.Данные по расходу бензина-абсолютно совпадают с моими.А вот почему Вы из занесли в "недостатки"-не понял.На мой взгляд,для этого двигателя-абсолютно нормальные цифры.И с лампочками-у меня была та же история.Пришлось заменить.А во всём остальном-совершенно приемлемый вариант для передвижения. Будьте здоровы!

ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Спасибо за замечания. Написал то, с чем реально столкнулся ездя по стране. Заливаємося 95 на мережі ЛУКОІЛ - то на різних АЗС цієї мережі різне пальне??? по этому поводу можно долго дискутировать. От расхода топлива ждал немного меньше. По поводу лампочек - мелочи, но за шкоду обидно. А в остальном машиной полностью доволен.

ВІДПОВІСТИ  
eleXir  

Пожалуйста, поделитесь впечатлением о комфорте сидений. Стоит ли брать спортивные, у меня проблемы с позвоночником.

ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

По поводу сидений - это отдельная песня. При езде на короткие расстояния и по городу - проблем нет. Сидения довольно удобные с хорошей боковой поддержкой (при моём росте). У меня рост 170 вес 70 кг. раньше занимался тяжёлой атлетикой, и сейчас постоянно работаю над опорно двигательным аппаратом организма, с спиной и ногами проблем никогда не было!!! Но вот после дальних поездок 600 - 800 км/день и более, на ФАБИИ начал замечать щелчки в левом колене и усталость в поясничном отделе позвоночника. И это при том что при каждой возможности бегу в спортзал. После меня на данном авто ездил коллега (я перешёл в другую компанию). Так у него при росте 182 и весе 85 - 90 кг со спиной тоже начались проблемы. Сейчас езжу на РЕНО ДУСТЕР. Выше перечисленных проблем НЕТ!!! Друг пересел на Форд Мондео и тоже забыл про проблемы со спиной. По поводу спортивных сидений сказать ничего не могу. Но думаю что они будут жёсткими. Возможно надо учитывать тот факт что Фабия была в кузове УНИВЕРСАЛ. В сравнении с коротышом это разные авто. Много кто из коллег по цеху ездит на коротких и данных проблем нет. Надо пробовать!!!

ВІДПОВІСТИ  
eleXir  

Спасибо, Александр, очень полезный комментарий. Сейчас смотрю, какой универсал взять для семьи. Фокус смотрится очень привлекательно, но дорого в нормальной комплектации. Хочется больше комфорта, размер не так критичен. Пишут, что в фабии елегансе другие сидения, надо попробовать. По деньгам даже могу спортивные взять, но не знаю про поясничную регулировку. Буду смотреть в салоне.

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація

Інші відгуки власників
Skoda Fabia

саша
Украина, Стрый
11.12.2012

В цілому автомобіль подобається за свою ціну. Мотор повільно набирає оберти, на рівні жигуля 1.2. Витрата пального 6-6.5л на 100км. Шумоізоляція достатня. Пластик у моїй комплектації царапається н читати відгук

Сергій
Украина, Долина
08.02.2018

Aвто друге, перша фабія в такій самій комплектації і кузові (2008 р\в) теж брав з салону, в сумі 10 років на двох, на першій 85000 км, на другій 101000 км - була думка взяти третю рестайлінг... По суті читати відгук

Автобазар InfoCar.ua

Продаж б/у Skoda Fabia

Skoda Fabia 2010 Skoda Fabia 5900$ 2010