Відгук Nissan X-Trail 2018 2.0 бензин автоматична

Олесь
Олесь
Украина
Львов

19.08.2018
Nissan X-Trail
Nissan X-Trail

Рік, пробіг: 2018, 1.200 км
КПП, привід: авт., повний
Двигун: 2.0 бензин
Компл.: Acenta Navi
Кузов: позашляховик, 5 дв.

Надійність Комфорт Ходова Зовнішність Загальна оцінка4
Витрата пального по місту: 12.0 л/100км, по трасі: 8.0 л/100км, середній: 0.0 л/100км

Оскільки сам постійно читав відгуки, то залишаю і свій, можливо комусь допоможе при виборі.

Доcвід або володіння або тривалого користування: VW polo, Nissan Note, Subaru Forester, Audi A3, Audi Q7.

Мої критерії:

- Кліренс не менш 190;
- Повний привід;
- Прайс оптимально 30, макс 40;
- Оскільки машини часто не міняю - бренд і надійність;

Левова доля авто відпала тільки по цим критеріям.

По машинах які розглядав:

- Міцубіші аутленедер -тупо не сподобався));
- Мазда СХ 5 - оверпрайс, кліренс, ніяка навіть на легкому бездоріжжі, і дико бісить панель яка стирчить по середині))) В ауді вони ховаються;
- Хонда СР-V, достойна машина, але цінник...
- Форд Куга, вважаю дуже достойна машина за свої гроші!!! Прийомиста, звукоізоляція супер, багато непоганих наворотів. Але ніхто з менеджерів не знав кліренсу (один сказав 16, другий через тиждень 20, на сайті інфи немає, на форумах теж різна інфа), не хотів дизель. І взагалом в порівнянні з всіма описаними мною машинами Куга виглядав якось дешево, не було вау ефекту)). Але знову ж таки за 27 т, дизель, автомат, привід і тд - непогано;
- Тойота РАВ 4, кліренс 18, дууууууже жостка ходова (це певно сновний мінус для мене);
- Субару Форестер, непоганий варіант, але замало паркувальних технологій як для немалої машини, мех ручник і ключ - явний архаїзм в 2018р.

Тепер по машині: звичайно що позитву набагато більше, але зупинюся на мінусах:

- Дещо зажорстка ходова, можливий ідеальний баланс між керованістю і мягкістю, але хотілося би трошки мякшою. Куга, форестер і рав явно жорсткіші ще.
- Низька деталізація камер, в нічний час, також в горах коли розвертаєшся між урвищем і лісом)) не завжди можна оцінити габарити каменя і побачити межу де закінчується дорога, в Ауді тут на порядок краще. Взагалі камери дуже класна штука, в вузьких дворах, на круговому огляді проектується рух машини і знаєш чи влізеш. На крутих гірських підйомах, коли перед капотом небо, а з боків колія для Уралу, можна не висовувати голову в вікно а просто дивишся на камеру (знову ж таки - деталізація).
- Акустика Bose - незле в 10 разів краще ніж в Куга, Рав чи Форестер в сер компл., але чомусь очікував краще. І так не знайшов ще 2 динаміків)))) Мало бути 8, я бачу 6+ сабвуфер, спитаюся менеджера на ТО))
- Розчарувала відсутність системи контролю тиску в шинах і електрообігрів лобового (в Кашкаї все це є) (((
- На 140 чути сильно аеродинамічні шуми, хоча взагалом шумка непогана. Враховуючи вартість КУ7, тут вона явно не в стільки разів гірша.
- Розхід коли дряпався по мокрій траві з пробуксовками в лок режимі вгору в Карпатах - 37л))) При спуску із системою допомоги 45. А так 11-13 по місту 7-8 по трасі. І це обкатка, правда їжджу спокійно.
- Динаміка, нормальна, скажем так, для мене цілком достатня. Хто любить рвати з місця і шалений драйв, це не Ваш вибір. В принципі всі машини на варіаторі не для цього.

Взагалом чому взяв Х-трейл:

1. Тупо сподобався))
2. Єдина машина за 30К яка мала систему кругового огляду і преміум акустику.

Все вищенаписане є моєю субє'ктивною думкою.

Плюси автомобіля:
Єдина машина за 30К яка мала систему кругового огляду і Преміум акустику.
І багато іншого.

Мінуси автомобіля:
Деталізація камер.
Відсутність системи тиску в шинах.

Ні Так
Відгук був корисним?

Обговорити відгук про Nissan X-Trail 2018

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Kuzya3690  

Не розглядали встановлення ГБО? 13 літрів досить не мало, а взимку має бути ще більше...

+2-1ВІДПОВІСТИ  
Олесь113  

Kuzya3690, Ні. Не люблю ГБО. Моя думка, якщо купляєш машину, то треба розраховувати свій бюджет і розхід палива в тому числі. Кумедно виглядає ленд крузер на газі ( в мене є такий в знайомого). А так це просто понти))

+6ВІДПОВІСТИ  
Правдоруб  

Олесь113, ну, можливо, як би Ваш знайомий їздив би на бензині, то і мав би кошти на Нісан, а не на Крузак.., розкажіть ще про "понти" власникам нормальних гибридів, або електрокарів )))
Жарти - жартами, та, думаю, бажання не кормити зайвий раз власників АЗС це нормально, навіть маючи авто за мільйон (якщо що, також моя думка).

+5-1ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 2
Slavik0080  

Неужели от Форестера можно было отказаться из-за ручника????30500уе он стоит с мотором 2,5 и с чип ключём.

-2ВІДПОВІСТИ  
Олесь113  

Slavik0080, Так не є. База Форестера 795 000 зараз тоді було поза 800. Точно більше 30. З звичайним ключем і 2.0 мотором.2,5 зараз під 900т, тоді було дорожче. І відсутність парктроніків в принципі ( що для мене є важливо в місті, жінка інколи сідає теж). І важливо акустика, в форестера вона відстій повний ( якщо не топ). Інтерєр нісана більше до душі припав. Взагалом форестер на моюдумку більше для траси і позашляху. Хтрейл ближче до міста і траси ( тобто в моєму випадку)

+3ВІДПОВІСТИ  
shiroguma  

Slavik0080, кончился Forester в 2008 г. А какая классная была тачила! Сейчас какие-то позорные шарабайки под старым названием.

+3ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 12
Kuzya3690  

Форестер хороший автомобиль. Но его опозитники это как плюс так и минус. Плюсы таких движков думаю все и так знают, а вот с надежностью у них не все так хорошо. И перегревы бывают в виду специфической конструкции и масло, слыхал, кушают по взрослому...

+1ВІДПОВІСТИ  
3a4oT  

Цікаво просто, чи Ви бачили 5-те покоління Forester (2018)?=) Я сам довший час дивився на X-Trail 1.6dci AWD MT, але після того як проїхався і посидів у новому форіку зрозумів що до чого і хто татко в цьому класі=))

+2ВІДПОВІСТИ  
Kuzya3690  

3a4oT, А чи бачили Ви ціни на новий Форестер? Він в середньому на 4000$ дорожче за схожий Ікс-трейл...

+1ВІДПОВІСТИ  
Олесь113  

3a4oT, коли брав хтрейл тоді форестера в новому кузові ще не було.

+1ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 2
olexandr555  

Вітаю вас з покупкою. Хай радує)
Як справляється в Карпатах? Думаю 21 см кліренсу пригодився не раз на коліях від Уралу.

ВІДПОВІСТИ  
Олесь113  

olexandr555, не рамник звичайно. В коліях від уралу, головне в них не впасти)). Тут нічкий кліренс не допоможе. Щодо кліренсу, за рахунок довгої морди він не такий вже й великий. Вщагалом, машина дає відчуття спокою і впевненості. Не боїшся зїхати з асфалту)).

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація

Інші відгуки власників
Nissan X-Trail

Dmtro
Украина, Николаев
06.05.2018

Только забрал этот крейсер из Харькова и сразу на Николаев. Обошелся в 600.000 грн. Проехал 1200 км, выбрал дорогу через Киев и Одессу.... Впечатление потрясающее, до этого ездил на Пежо 206, Мазда 3, читати відгук

Паша
Украина, Мукачево
20.07.2018

Проехал 500 км засветился "сигнализатор неисправности мотора" на сервисе в дилерском центре обнулили ошыбку и сказали, что я ехал на низком уровне топлива, хотя такое было когда я забирал 2- читати відгук

Автобазар InfoCar.ua

Продаж б/у Nissan X-Trail

Nissan X-Trail 2015 Nissan X-Trail 14000$ 2015