Відгук MG 5 2021 1.5 бензин механічна

Володимир
Володимир

Украина
Одесса

16.02.2022
MG 5
MG 5

Рік, пробіг: 2021
КПП, привід: мех., передній
Двигун: 1.5 бензин
Компл.: STD
Кузов: седан, 4 дв.

Надійність Комфорт Ходова Зовнішність Загальна оцінка5
Витрата пального по місту: 9.0 л/100км, по трасі: 7.0 л/100км, середній: 8.0 л/100км

Доброго дня. Перший відзив про авто взагалі, але сподіваюсь комусь ця інформація допоможе визначитися з вибором.

Досвід володіння наступними автомобілями: Хендай Акцент 1.4 - з салону, Нісан Прімера, 1.6 б/у.

Про вибір і конкурентів:

Вибір обмежувався бажанням нового автомобіля та бюджетом, що означає що варіанти дорожче ніж дане авто не розглядалися (і Вам не раджу порівнювати з мерседесами навіть б/у))). По характеристика хотілося седан, механіка, атмосферний двигун від 1.4 літра., без болячок, геморою, ремонтопридатну з мінімальним набором необхідних опцій. (збираюсь експлуатувати в різних умовах + тривалий час + знову таки бюджет). Що розглядалося з початку: Шевроле Кобальт/Авео. Лада Веста/Веста Крос, Фіат Тппо, Пежо 301, Сітроен Сі-Елізе (морор 1.6 л). Хендай Акцент не розглядав як варіант))). Все інше значно дорожче. Не буду описувати всі технічні характеристики, матеріали, якість збірки, інтер’єр та екстер’єр, розміри та інше зайдіть, почитайте відзиви, посидіть в салоні авто, пройдіть тест-драйв. В решті решт у всіх різний досвід та сприйняття, а тому не агітую, а викладаю свої відчуття за підсумками всіх цих дій.

Про Шевроле - перевірені часом як автомат Калашникова, але ні ззовні ні в середині не подобався, матеріали на свої гроші, але хочеться як завжди багато за маленькі гроші.

Лада: зовні норм, в середині норм, матеріали норм, проблеми з якістю збірки і мотор 1.8.))).

Фіат Тіппо екстер'єр норм, інтер'єр норм, комплектація на свої гроші, але якість збірки і матеріалів і … МАСЛОЖОР. Все.

Пежо 301, Сітроен Сі-Елізе. Авто В-класу, єдине, що влаштовувало це розмір (колісна база).

Думав брати Шевроле Кобальт (найменше проблем, немає чому ламатися, по ціні найбільш доступний, всі вузли та агрегати перевірені, не хотілося щоб автомобіль «ґвалтував» мізки і гаманець, та інше).

Забігаючи на перед скажу. Що всі вище перелічені конкуренти, особисто для мене, значно програють за всіма параметрами, окрім Фіат Тіппо але там… дивись вище.

І тут… Новини: MG повертається в Україну. Згадую перший захід в 2013-2015 роках подобалися вже тоді, але була недовіра до диллера, «китайських авто» та й уже взяв Хендай Акцент. По Одесі до сих пір їздять, не гнилі, в справному стані, значить пройшли перевірку часом (тим більше нові авто нового покоління і «китайці» вже не ті, що раніше).

Як тільки з’явилась в салоні (на автоматі) прийшов, побачив в живу, сів в салон (на той момент тест драйву не було), помацав зрозумів - потрібно брати.

В цей час на автомобільному ринку у інших автовиробників: дефіцит чіпів…, подорожчання авто…. чекати від 6 місяців до 1 року … і то не зрозуміло коли будуть і чи будуть взагалі…. $ обезцінюється на 10 в рік (хоча … таке враження, що в місяць), (кажуть інфляція але ми не віримо)).

Грудень місяць. Приймаю рішення купувати МG 5 чорного кольору за умови, кошти одразу – ціна не змінна, чекати до 3 місяців з урахуванням свят.

Купував в Одесі. Що сподобалося? Нічого не «впарювали», кредити не пропонували, зірок з неба не обіцяли. Все чітко, грамотно, лаконічно, доступно, конкретно, вічливо, коректно. Дзвінок менеджера № 1 (до речі Йому вітання), не буду називати і'мя, а то скажуть що реклама – з’явились авто доступні для замовлення, відомо ціну. Підписали договір, вніс кошти, чекаю.

Весь цей час сплю як немовля, не хвилююсь, не бігаю по салонах, телефони не обриваю, «підвоха» не очікую. Імпортер зі світовим ім’ям, автодиллер перший офіційний в Україні, автосалон солідний (мультибреендовий).

Дзвінок № 2 – наприкінці грудня, машина завантажується на корабель (+ привітання з днем народження, приємно). Дзвінок № 3 – початок лютого, машина розвантажується в порту. Дзвінок № 4 - через кілька днів, машина готова забирайте. Висновок машина приїхала за 2 місяці за ті кошти на які розраховував.

Що подобається в автомобілі: екстер'єр, інтер'єр, комплектація, технічні характеристики (детально почитайте самі).

Тепер трошки про все по черзі. Екстер’єр сучасний, свіжий, кузовні панелі підігнано добре. Інтер’єр ергономічно, лаконічно, інтуїтивно зрозуміло, комфортно. Там де потрібно матеріали в салоні м’які де потрібно зносостійкі. Комплектація є все необхідне та навіть більше (тим більше за такі гроші), чого немає навіть у конкурентів С-класу за значно більші гроші. Технічні характеристики споряджена маса 1260 кг з усіма рідинами і повним баком – висновок металу і фарби не пожалкували. Шумоізоляція по міркам класу гарна, а якщо врахувати світові тенденції в автопоромі, де в машинах за 50 тисяч $ її майже немає, бо це вимоги екологічних норм, то MG взагалі молодці. Місця в салоні – з моїм зростом при максимально відсунутих передніх сидіннях без проблем сідаю сам за собою.

Мотор гарно ізольовано, швидко прогрівається, тягне з низів, розгін бадьорий, такої конструкції випускається десятиліттями дитячих хвороб немає, передачі короткі, вмикаються чітко. Розхід, як у всіх 1.5 літрів атмосферних нових моторів по місту, не сильно задушений екологією і для мене це +. Багажник хоч тещу хоч картоплю, а якщо сильно потрібно їх разом, на дачу по не найбільш рівній дорозі довезете. Підвіска збита, не жорстка не та не м'яка те, що треба для наших доріг, бруківок, ям, кратерів, напрямків і таке інше. Кліренс достатній для міської їзди і навіть для легкого бездоріжжя хоча захист потрібно поставити, на всякий випадок.

З приємного, все необхідне є: електропакет, борновий комп’ютер, камера, парктронік, кондиціонер, музика, подушки безпеки, підключення пристроїв та ін. не потрібно нікуди лізти, нічого доставляти («кохозити», «ліпити»).
Світло гарне з автоматичним перемиканням. Кондиціонер і пічка гріє дуже добре за кілька хвилин розігріває салон, скло (особливо підігрів заднього скла).

Про ГАЛЬМА окремо. Комбінація передні - дискові, задні - барабанного типу. Перші 20 разів це щось, а потім звикаєш. Спробую пояснити (зрозуміють ті, хто катався на військовій техніці), з мого досвіду, такі гальма я зустрічав тільки на бронетранспортері, який майже миттєво спиняється з 60 до нуля. Зрозуміло, що нові, + їх комбінація вважається найбільш надійною та ефективною (на більшості сучасних авто задні гальма то для краси, тому що маленькі гальмівні колодки), але за ГАЛЬМА МG отримує ще одну похвалу від мене.

Керування. Кермо, чітке, гарно виглядає, гарно лежить в руках, не перекриває огляд приборів, можна налаштувати по «важкості» + зі зростанням швидкості кермо наливається «важкістю».

З особливостей немає покажчика датчика температури (або я його ще не знайшов) на панелі приладів. Як орієнтуватися? Для прогріву: заводите чекаєте поки оберти не впадуть до 700-800 обертів на хвилину можна починати рух (повільно). Питання а якщо перегріється? Відповідь якщо між кермом і сидінням знаходиться той хто перегріє нову машину, йому краще не сідати за кермо. А якщо в машина вже буде «стара» - то скоріше всього це вже буде не Ваш клопіт, а нового власника, який повинен розуміти, що контролювати роботу двигуна і рівень охолоджуючої речовини повинен він самостійно, не чекаючи коли автомобіль покаже «чек».

Оглядовість: дзеркала зовнішнього огляду і по дизайну і по оглядовості мені подобаються навіть більше ніж в HS чи ZS, мають покажчики поворотів.

Плюси автомобіля:
Поки що все за свої гроші подобається.

Мінуси автомобіля:
Що не подобається – поки не виявлено.

Порада покупцеві: Поради:
1) Подивіться всіх конкурентів від «а» до «я», за можливості з тест-драйвом.
2) Купуйте поки є за таку ціни бо як люди зорієнтуються, тай з урахуванням тенденцій на світовому авторинку, такої можливості, за такі кошти, більше не буде.

Поки більше нічого сказати, якщо цікавлять якісь нюанси, про які не написав, але про які зможу написати, запитуйте – відповім.

Ні Так
Відгук був корисним?

Обговорити відгук про MG 5 2021

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Роман М.  

Не відзив

+2ВІДПОВІСТИ  
Роман М.  

А відгук, суржик лютий

+1-3ВІДПОВІСТИ  
Wert  

Роман М., То яка різниця. Повага людині з Одеси, котра намагається писати українською

+10-1ВІДПОВІСТИ  
Danubecaptain  

І як авто поводить себе через чотири місяці?

+1ВІДПОВІСТИ  
Автор відгуку  

Як нове). Все працює, машина відповідає очікуванням, придбанням авто не розчарований.

+4ВІДПОВІСТИ  
Vasyl77  

webzdendior, у вас був задушливий запах хімзаводу в салоні після того як машина на сонці постоїть?

ВІДПОВІСТИ  
Dnippi  

Але витрата палива не маленька, чи може зараз вже зменшилась?

+2ВІДПОВІСТИ  
cogit  

Спасибо вам большое за такой развёрнутый отзыв об авто. Как раз стоит выбор между б/у акцентом и mg. Надеюсь получиться сейчас найти где-то вариаторную версию в автосалонах)

+2ВІДПОВІСТИ  
Sergey Medvedev  

cogit, Сейчас в салонах нет ее на вариаторе. "Виннер" обещает где-то летом. Цена около 700000грн.

ВІДПОВІСТИ  
Sergey Medvedev  

cogit, В мае приедут MG ZS на вариаторе. Комплектация СОМ +/- 800000грн.

ВІДПОВІСТИ  
Vasyl77  

Як справи з запахом пластику у салоні після того як машина постоїть на сонці? Чи є той запах в якихось іньших умовах?

+1-1ВІДПОВІСТИ  
Wert  

Про дискові задні гальма - дурня повна.

+1ВІДПОВІСТИ  
Sergey Medvedev  

Сам на нее смотрю в комплектации STD. Смущает с нашими зимами только отсутствие подогрева зеркал... Автору удачи на дорогах и безпроблемной эксплуатации!

+2ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація

Інші відгуки власників
MG 5

Евгений
Украина, Кременчуг
17.08.2014

Купил 3 недели назад. Однозначно сказать трудно: плюсы и минусы есть, и причем довольно серьезные. Ниже все указано. Чувство радости от покупки машины в автосалоне понемного сменяется на чувство разоч читати відгук

Саня Бахметов
Украина, Киев
16.08.2013

05.08.13 купил мг5, машиной очень доволен. Посадка в машине удобная, хорошая управляемость, нравится оптика, разгоняется плавно но уверенно, мощности двигателя хватает. Появился сверчок где-то никак н читати відгук