20 1

#ЩоПочому: Suzuki S-Cross. Дешевше не буде!

20 1

Сьогодні поговоримо про Suzuki S-Cross, колишній SX4. Це компактний кросовер, який залишається одним з найдоступніших на ринку. До того ж він може бути повнопривідним. Детальніше в нашому огляді «ЩоПочому».

2594 Джерело: InfoCar.ua 9 тра. 2023
Suzuki S-CROSS 2022
Suzuki S-CROSS
дізнатися більше на InfoCar.ua:
от $21.300
Показати коментарі
Коментарі

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
max_cn  

вже писав про це у відео з тест-драйвом, та напишу ще й сюди, раз Ярослав таки згадав Hyundai Kona як конкурента.
Так це прямий конкурент і, на мій погляд, вбивчий конкурент, якщо 7DCT вас не лякає.
Кона технологічніша, Кона ще драйвовіша, Кона довершеніша! І це за ДУЖЕ схожу ціну, якщо порівнювати з комплектацією Glx у Suzuki.

Найближчою за напакованістю до Glx S-Cross у Кони є Elegance.
Така Кона на моноприводі коштує 1 044 000грн проти 1 030 000грн у S-Cross
Повнопривідна Кона Elegance коштує 1 102 000грн, проти 1 100 000грн у S-Cross
З такою різницею в ціні іншого конкурента знайти дуже складно.

У Кони в цій комплектації ще не буде шкіряного салону, повної світлодіодної оптики, вбудованої навігації та аудіосистеми KRELL, але за рештою параметрів вона не відрізняється від максимальної комплектації Top.
А це і дуже прикольна цифрова приборка, і більша та значно технологічніша мультимедійка і електронне стоянкове гальмо, і утримання в смузі, і попередження про виїзд з полоси без поворотника...
Я вже мовчу, що датчик світла, дощу, автоматичне ближнє/дальнє світло і тп, що є в S-Cross є і в Коні.
Але головне, що дає Кона проти S-Cross - це 0-100км/год за ~7c, проти ~9с при негіршій керованості. А за рахунок більшої маси десь на 250кг, Кона ще краще тримає дорогу і краще веде себе у вітряну погоду.

Тобто, якщо головна ціль покупця, отримати максимум драйву за одну ціну, то Кона буде поза конкуренцією.
Якщо він хоче технологічніший автомобіль за одну ціну, то, знову, Кона краще.

Якщо він від самого початку прийшов до Suzuki як бюджетного бренду, то мало ймовірно, що він піде далі і буде розбиратися, що Кона прямий конкурент майже за всіма параметрами і ціною.
За Коною точно не прийдуть ті, хто від самого початку хоче тільки гідротрансформатор. Але, враховуючи, що бензинових Кон у світі щорічного продається більше 200 000 і майже всі вони з 7DCT, а при цьому за 6 років на ринку моделі, до цієї коробки в ній нарікань майже немає, то може й даремно вони цю коробку не розглядають .

+1ВІДПОВІСТИ  
max_cn  

max_cn, Ну і є ще одна особливість, яка в поточних реаліях для мене не менш важлива.
У Hyundai було локалізоване виробництво кількох моделей в рашці. Але з початком війни вони з того ринку пішли і свої заводи там продають. І це при тому, що на тому ринку вони мали значний відсоток свого прибутку. Думаю в рази більший ніж в Suzuki.

А Suzuki з ринку Мордору не пішло. І з кожного проданого автомобіля податки ідуть в бюджет, який фінансує війну проти нас. От і думайте, на чиєму ви боці!

ВІДПОВІСТИ  
max_cn  

max_cn, для порівняння світової популярності скажу, що модель SX4 в найкращі роки ледь перевалювала за 100 000од/рік. Останні роки навіть 50 000 немає.
Тільки бензинових Кон за кожен рік існування продається стабільно більше 185 000 од/рік.

+1ВІДПОВІСТИ  
Tarik G  

Якщо оцінювати це авто і бренд саме по собі - питань немає... Але якщо оцінювати країну виробництва - Угорщину... Кошти витрачені на це авто підуть на з п угорських робітників, які на них придбають російський газ і вони повернуться в ваш будинок або калібром або кінджалом... Слава Україні!

+1ВІДПОВІСТИ  
max_cn  

Tarik G, я вище написав, що ситуація набагато гірше - це один з небагатьох японських брендів, які не залишили ринок рашки. Відповідно, податки від продажу КОЖНОГО автомобіля на пряму ідуть в бюджет війни проти нашої країни!

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація