17 1

#ЩоПочому: Toyota Corolla Cross. Найдешевший гібрид у класі?

17 1

Сьогодні у нас на огляді «ЩоПочому» новий гібридний кросовер Toyota Corolla Cross. І хоч він не має варіантів вибору приводу та силових установок, але в нього досить широкий вибір комплектацій, що робить Королла Крос дуже споживчо-привабливим.

2807 Джерело: InfoCar.ua 20 кві. 2023
Toyota Corolla Cross 2021
Toyota Corolla Cross
дізнатися більше на InfoCar.ua:
от $33.600
Показати коментарі
Коментарі

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Саша Дристунцов  

Хетчбек з 15 см кліренсом та мізерним багажником. В салоні вже пластикові зовнішні пороги поцарапані

+1ВІДПОВІСТИ  
max_cn  

Це було добре доповнення до тест-драйву, дякую!

Після такого детального огляду, за виключенням кількох мінусів, автомобіль виглядає досить пристойно.

Він динамічний, він, для багатьох, буде достатній за розмірами, він технологічний і безпечний.
Після того, як покористувався автомобілем з і передніми, і задніми парктроніками, на мій погляд все ж найоптимальніша комплектація Lounge. Особливо, коли купуєш авто для великого міста. Головне, що в ній є все, що треба для безпечного і зручного водіння. А шкіра то таке (хоч в моєму нинішньому авто вона також є ).
В цьому тесті добре показана цифрова приборка. Тепер я, також, погоджуся, що вона досить сучасна. Я бачив і трохи кращу, але й за цю вже не соромно і вона досить зручна і інформативна.

Головна проблема цього автомобіля - ціна. Вона починається там, де у більшості співрозмірних автомобілів вона вже давно закінчилася.
Також до недоліків можна віднести малуватий кліренс.
Мені ще не вистачає опціонально повного приводу, а також бездротового андроїдАуто.
Ну і, для нашого покупця, невелика різниця в ціні з помітно більшим RAV4, може також зіграти проти. Хоча я не з них і мені менш валкий і більш динамічний автомобіль кращий. Проте решта мінусів для мене досить принципові.
Тож, не думаю, що на нашому ринку це авто повторить успіх RAV4, але й провальною я б цю модель не назвав.
Але, звісно, серед фанатів марки Тойо

+1ВІДПОВІСТИ  
max_cn  

max_cn, останнє речення, то перепрацьована передостання фраза, яку забув вирізати.

Ще хотів сказати пару слів про доцільність гібридів. Коли різниця в ціні кілька тисяч баксів, то треба рахувати чи окупиться вона в вашому конкретному випадку. У місті гібриди помітно економічніші, але в рівних умовах на трасі витрати будуть відрізнятися вже не так помітно. І, якщо купувати автомобіль на 3 роки з пробігами 10-15 тисяч на рік, то ця різниця не відіб'ється, особливо, якщо більшість вашого кілометражу за містом.

І "трошки" не точний Ярослав, коли каже, що та ж 198к.с. Кона витрачає в 2 більше.
У мене повнопривідна, яка їсть більше монопривідної, але середні витрати зараз показує 7.9л/100км (це на 90% поїздки Києвом, хоч і вихідного дня!). У знайомого на монопривідній з пробігом ~3000км середні 7.2л/100км. Але візьмемо середню температуру по лікарні, нехай у Ярослава середні вийшли десь 6л/100км, а більшість однорозмірних бензинових конкурентів будуть показувати нехай 9л/100км (мається на увазі і траса і місто). Тобто різниця 3л на сотні, або 1500л на 50000км. Зараз така кількість найдорожчого 100 бензину коштує 56*1500 = 84 000 грн. Або трохи більше $2000. Найдорожчий 95й буде 51*1500 = 76500грн, тобто $2000 рівно.
Найдешевша Corolla Cross точно дорожча за співрозмірних монопривідних конкурентів у ПОВНІЙ комплектації тисяч на 150грн!
То коли почнеться економія?!
Звісно де в кого вона окупиться, але не в кожного. Тож рахуйте конкретно свій варіант експлуатації наперед .

+1ВІДПОВІСТИ  
3xcool  

max_cn, згоден. Якщо хочеться економії, то умовний дизельний француз буде коштувати значно дешевше, а показувати такі ж самі витрати як цей гібрид. Якщо хочеться фану, то таж кона подарує значно більше емоцій, я вже мовчу, що за топовий корола кросс можна взяти тігуан на 220 коней.
А тут ні туди, ні сюди. Машина не погана, але її цінник робить абсолюнто не цікавою

+3ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 2

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація